Tisdagen den 22 januari 2019: Tugga på nåt gott – och tugga på om livet


 Kära dagbok…

Gröna vindruvor

Det gick lika bra med druvor. (Nästan.)

Varför är jag ofta så sugen på nåt gott att tugga på om kvällarna? Anna har återgått till LCHF, nåt som gör underverk med hennes blodsocker. Jag kör ingen diet alls, men försöker och vill dra ner på onyttigheter. Igår var jag så himla sugen på… vad som helst, egentligen. Sött, salt, skit samma – BARA DET VAR NÅT GOTT!!! I kylskåpet hittade jag… några gröna druvor. Rätt söta… Men… de innehåller många bra saker: få kalorier, mycket C-vitamin, antioxidanter (skyddar kroppens celler, ungefär), bland annat fytokemikalier som sänker blodtrycket. Ja ja, lite koll har jag allt. Med betoning på lite. Druvorna var goda och fräscha och HEPP! så tog de slut. Jag stålsatte mig och grävde inte efter nåt mer i skafferiet. Fast jag vet ju att där till exempel ligger en oöppnad påse ostringar från helgen… Det gick alltså lika bra med gröna vindruvor som choklad eller ostbågar. Nästan, i alla fall. Och ja, jag erkänner: i kväll var jag inte lika ”duktig”…

Kommunikationsplan IT-avdelningen 2018

Vår kommunikationsplan ska revideras.

Idag var det tack och lov inte skitkallt som igår. Det finns folk som uppmätte lägre temperaturer än jag gjorde då – neråt minus 20. Kylan höll i sig hela dan, men idag var det bara knappa sju minusgrader. Rena jävla (Hej, FEM!) sommarvärmen, alltså. (<== ironi) Däremot var det snorhalt. Och dobbar på is funkar inte. Jag höll på att gå ner i spagat (nej, ingen bild!) strax efter järnvägen, på en trottoar på Kungsgatan. Detta fick mig att stappla upp till gågatan och sen bestiga Carolinabacken. På gågatan och i Carolinabacken finns nämligen värmeslingor, så där är varken is eller snö. Jag överlevde backen, men fick pumpa i mig lite Bricanyl under arbetsdagen. Jag har haft en del möten idag och jag och Tjifen har bland annat jobbat med att uppdatera avdelningens kommunikationsplan. Igår kom förresten datumen till vårens kommunikatörsnätverk. Det är fortfarande av intresse att jag berättar om kommunikationsövningarna jag har haft med våra team, men samtidigt lika oklart när, vid vilket tillfälle, jag ska prata. Kommunikation är svårt, även bland proffs. På tal om kommunikation eller marknadsföring, snarare, kan jag riktigt gå igång på sättet att via Instagram marknadsföra sig som till exempel författare – och så består majoriteten av bilderna i flödet av selfies. Jag skiter i hur folk ser ut, jag vill veta mer om deras produkter! 

∼ ♦ ∼

I kväll är jag ensam hemma med familjen Katt. Jag funderar på att avsluta det varv med Helvetesmonstret* som Anna påbörjade under dan. Djuren i familjen har blivit lite ansvarstagande när det gäller hushållsarbetet. Som jag tidigare har visat ägnar Lucifer vår tvätt(korg) stor uppmärksamhet. Hans storasyster Citrus har fokus på disken och ligger gärna ovanpå diskbänken när diskmaskinen arbetar. Om helvetet, diskmaskinen, alltså, inte börjar pipa, förstås. Den har börjat med såna dumheter igen och vi fattar inte vad problemet är.


Resten av aftonen ska jag läsa och glo på Auktionssommar.
Jag har nu kommit en bra bit i min sista nyinköpta bok. Den blir bara bättre och bättre, mer raffinerad, verkligen. Jag hann läsa en del på lunchen och det var just då berättelsen liksom… snurrade runt. Mycket spännande!

Boken Det som göms i snö och vattenflaska

Lunchläsning.


Jag tänker att jag får avvakta fler bokinköp
ett tag och i stället botanisera bland hyllorna i Bokrummet. Jag funderar att ge mig på Stefan Ahnhem, vars böcker om Fabian Risk Anna har.

∼ ♦ ∼

Sen kom jag på att jag har glömt bort att skriva om Slottet och Slottsträdgården. Anna och jag ska på prov under ett år försöka sköta om detta. I söndags visade Slottsfrun och Slottsherrn oss en anteckningsbok där de har skrivit ner sånt vi bör tänka på månad för månad. När vi diskuterade Slottet och dess environger i somras bad jag dem göra just detta, skriva ner, för vi är ju inte helt vana vid trädgårdsskötsel (Anna mer än jag, dock). Nu, denna kalla och snöiga januaridag, längtar jag till april. Då börjar vårt trädgårdsår…

Vårt land odlingar 2018

Våra odlingar i juni förra året.

∼ ♦ ∼


*Helvetesmonstret = katternas namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Antikt-retro-secondhand-loppis, Böcker, Dagbok, Ironi, Jobb, Krämpor, Personligt, Sociala medier, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdagen den 22 januari 2019: Tugga på nåt gott – och tugga på om livet

 1. Mösstanten skriver:

  Nu känner jag mig befryndad med Anna för jag äter också LCHF. Jag längtar inte riktigt efter vår ännu för jag är på besök i vinterlandet. Vi har inte haft mycket snö i Linköping den här vintern så då är det ganska mysigt att uppleva en del snö.

  Gilla

 2. Det låter som sagt jättetrevligt att ta över koloniträdgården 🙂 Det är ju så skönt att ha en ”egen” liten uteplats att ta sig till, när man bor i lägenhet.

  Jag är dock i valet och kvalet, om jag skall ha min lott kvar, jag suger på det ett tag till. Båda döttrarna har ju köpt hus, och min kära bor nu i hus, och vill gärna ha hjälp med smått och gott, och Colin har ju kommit, så i fjol kändes det nästan som det blev ett stressmoment att hinna med lotten. Kanske har jag den kvar ett år till, gör som i fjol och odlar endast potatis, det kräver inte så mycket skötsel. Jag får känna efter 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vi ska prova under en säsong, så stugan och trädgården är INTE våra. Men vi tycker att det är synd om de försvinner för Slottsherrskapet kan ju fortfarande behöva frisk luft. Vi tänker nog att vi ska sova kvar i sommar och verkligen känna att det är en sommarstuga. Det blir en omställning för oss och vi vet inte riktigt hur det blir med katterna. De får vara hemma på Main Street och vi får åka emellan och ge mat, tömma pottor etc.

   Ja, du får ta dig en funderare. Det ska ju vara roligt och inte nåt stressmoment. Det är därför vi känner att vi vill ha ett provår – vi kanske inte alls mäktar med det. Eller också blir det alldeles underbart! 😛 I vart fall behöver vi vara utomhus mycket, mycket mer än vad vi är nu så på så vis blir det perfekt.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.