Ett rött vin: Chianti del Barone Ricasoli 2017


Ett inlägg om ett vin.


 

Chianti del Barone Ricasoli 2017

Lätt, smakrikt och prisvärt.

I helgen drack vi tre olika viner. Två av dem hade vi provat förut, men till söndagsmiddagen serverade jag en väl luftad flaska Chianti del Barone Ricasoli 2017. Dels tycker jag att chiantiviner är goda, men lätta, dels är det inte mycket socker i just det här vinet. Vi tog var sitt glas till maten, jag tog ytterligare ett halvt efteråt. Tung i huvudet ville jag inte bli – och blev det inte heller.

Systembolaget föreslår fläsk, lamm eller buffémat med vinet. Jag serverade stekt och välkryddad kalkonbröstfilé med mycket vitlök i såserna och smöret. Anna hackade  grönsaker och blandade ihop en skål färska härligheter, ugnen värmde potatisklyftor respektive blomkål till oss.

 

Så här kan en läsa på Systembolagets webbplats om vinets smak och doft (jag har rättat korrekturfel):

”Fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, örter, skogshallon och vanilj. […] Fruktig doft med inslag av fat, körsbär, kanel och hallon.

Jag tyckte att vinet var så lätt som jag hade hoppats på. Ändå var det smakrikt och jag kände tydligt smaken av mörka bär och något mer, eventuellt örter. Vaniljsmaken blev också framträdande när jag drack vinet till vit choklad.

Toffelomdömet blir det högsta. Det här vinet är helt klart värt sina 95 kronor.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.