Lördag kväll den 12 januari och Tjugondedag Knut 2019: Bokbyte, lördagsgodis och slut med julen


 Kära dagbok…

Böckerna Viskande skuggor och Falco på drinkvagnen

Sista julklappsboken är utläst och årets första nätshoppade bok påbörjad.

Det blev en lugn lördagskväll igår, precis som jag önskade. Jag läste ut min sista julklappsbok och började läsa den första av mina fem nyaste nätshoppade böcker. Mons Kallentoft har i Falco bytt skrivpartner från Markus Lutteman till Anna Karolina. Det ska bli spännande att se hur det samarbetet blir i litterär form. Herkulesserien, som boken ingår i som femte och senaste del, är ganska rå och brutal och jag föredrar nog Malin Forsserien som Mons Kallentoft skriver ensam.

Men… låt oss säga att jag efter de första cirka 100 sidorna i Falco är rätt… nöjd. Mer om boken kommer förstås i ett separat inlägg när jag har läst ut den!

 

∼ ♦ ∼

När Anna blivit hemskjutsad från jobbet igår kväll av undertecknad mumsade vi på lördagsgodis bestående av goda ostar, kex, vindruvor och ett riktigt gott vin. Jag smockade även i mig en hel vit choklad. Och då hade jag tidigare på eftermiddagen/kvällen ätit ostpaj och sallad till middag. Inte konstigt att jag vaknade med en orolig mage i morse vid åttatiden…


Jag läste och drack kaffe i sängen en stund i morse, 
men såväl näsa som mage var besvärliga. Det är fel att säga att jag är frisk. Trots detta ska jag gå till jobbet i morgon. Fungerar det inte att jobba får jag ringa min husläkarmottagning. Jag måste i alla fall försöka, för jag får inte vara hemma längre utan sjukintyg. Nu har jag varit förkyld och hostig i 14 dar – nån gång borde väl snor och slem ta slut, eller..?

Boken Falco och kaffe på sängen mage

Start på dagen. Notera även magen som blivit fastare efter all hostning.


Det känns som om jag orkar lite mer i alla fall.
Och det är väl så jag funkar, genom att försöka hålla igång känner jag mig inte klen. Idag på förmiddagen har jag tömt kattpottor, kört en diskmaskin, plockat ner ljusbollar, stjärnor och stakar samt strukit jeans och mest dukar. Jag väntar på att min tvåveckorssambo ska vakna så att jag kan riva fram Helvetesmonstret* och gå ett varv. Kanske hinner jag plocka ur diskmaskinen först. Därefter blir det dusch och sen stårt det väl inte på förrän det är dags att hämta hem Anna från jobbet. Middagsplanen för i kväll är hämtpizza, men jag vet inte om min mage klarar det.

Jag har gjort slut med julen idag, ställt amorinlampan i Bokrummets fönster… Fast det finns ju alltid vissa saker kvar…

Amorinlampa

Amorinlampan har intagit adventsljustakens plats i fönstret i Bokrummet.


To be continued…

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = katternas namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Lördag kväll den 12 januari och Tjugondedag Knut 2019: Bokbyte, lördagsgodis och slut med julen

 1. Mösstanten skriver:

  Idag har julen plockats bort här också. Bara röda juldukar är kvar. Jag har läst en bok av Kallentoft, Höstoffer. Det räcker för mig. Det finns så många andra böcker att läsa.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vi har några små saker kvar – och sen den stora saken: att bära upp allt på vinden och trycka in det i vårt förråd… 😦

   Jag gillar Kallentofts Malin Forsserie för att den är spännande och välskriven och även skildrar alkoholmissbruk på ett realistiskt sätt. Sen utspelar den sig ju ganska nära mina hemtrakter och det är förstås också ett plus.

   Herkulesserien är råare och blodigare. En ny medförfattare kan påverka mitt omdöme om boken.

   Gilla

 2. Hoppas verkligen att du piggnar på dig snart, jobbigt att gå och dra så länge med förkylning. Sen att magen börjar protestera gör ju inte saken bättre, som sagt, önskar dig god bättring !

  Alltid glömmer man nån julsak framme, men, iår glömde jag inte, utan sparade medvetet en ljusslinga/träd som lyser upp på balkongen, den får sitta någon vecka till tänker jag 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja nu är jag less på att vara sjuk. Trodde att jag skulle dö tre gånger på väg till jobbet, men kom fram helskinnad. Det funkar hyfsat att jobba, fast i kväll lär jag väl däcka.

   Sparade också ljusslingan på balkongen. Det är fortfarande så mörkt ute ju. Vi får se vad som poppar upp i tomteväg bortåt april… 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.