Ett rödvin: Le Passole Casa di Alvaroni 2015


Ett inlägg om ett vin.


 

Le Passole Casa Di Alvaroni 2015

Ganska bärig smak på vinet.

Dan före dopparedan behövde vi lite vin. Julmat i all ära, rödvin passar inte till det. Vilken tur då att vi hade sparat några goda ostar. Ur vinskåpet plockade jag fram en flaska Le Passole Casa di Alvaroni 2015 som jag luftade rejält medan vi höll på med julmatsförberedelserna.

Det var en dröm att fylla var sin assiett med smakrika ostar av varierande art. Vinet hade blivit rejält ljummet ovanpå spishällen, ostarna låg intill.

För 99 spänn kan en köpa det här vinet. Enligt innehållsdeklarationen ska det vara ganska fylligt, men inte strävt. Systembolaget rekommenderar att en äter lamm- eller nötkött till vinet.

Om vinets smak och doft kan en läsa följande på Systembolagets webbplats:

”Fruktig smak med fatkaraktär, inslag av katrinplommon, choklad, fikon, kaffe, körsbär och vanilj. […] Fruktig doft med fatkaraktär, inslag av katrinplommon, choklad, fikon, kaffe och vanilj.

Jag tyckte att vinet var väldigt fruktigt, nästan bärigt. Det gjorde att det trots allt inte funkade riktigt bra ihop med ostarna. Jag hade föredragit ett strävare vin med längre eftersmak. Nu var vinet inte alls dåligt, men det hade kommit mer till sin rätt ihop med nåt annat i matväg. Frågan är vad…

Toffelomdömet blir medel.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ett rödvin: Le Passole Casa di Alvaroni 2015

 1. Mösstanten skriver:

  Kalkon kanske det hade passat till? Jag är sannerligen ingen vinkännare och dricker väldigt lite vin men igår slank ett glas rödvin ner till kalkonbröstet.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja säkert stekt kalkon eller annat ljust kött som kyckling. Ostarna var för smakrika för att funka bra till.
   Vi dricker en del rött vin här, men inte till julmaten, dock. Då blir det mörkt julöl och snaps för min del, julmust för övriga.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.