Lördag kväll den 8 december och Anna-dagen 2018: Fortsatta frosserier, firanden och förberedelser inför jul


 



Kära dagbok…

Lördagskvällen fortsatte vi med frosserierna. Före maten slog klockan Gin o’clock, Sen lagade Anna underbart god lördagsmiddag, stekt kyckling till mig, kotletter till övriga. Förutom potatisklyftor och hot béasås fixade hon två sorters piemento, paprikor. Den ena köpte vi färdig, den andra lagade hon till i stekpannan. Mycket gott. Till maten serverade jag ett Barolovin som jag hade sparat ett tag i vinskåpet. Tyvärr blev det en riktig besvikelse för mig. Det var inte alls så kraftfullt och fylligt som jag hade trott. Ändå slank hela flaskan ner. Ja inte själva flaskan, förstås, utan innehållet.

(Som vanligt gäller det att klicka på bilderna för att se hela bildtexterna, se bilderna i bildspel, kommentera bilderna och se bilderna större.)


Lördagskvällen tillbringade vi tillsammans med After Dark
Svt visade deras This is it-show, en show som vi missade att se i verkliga livet. Den var jättebra på TV, så den måste ha varit fantastisk live. Fast somliga fyrbenta var måttligt roade…

(Precis som ovan gäller det att klicka på bilderna för att se hela bildtexterna, se bilderna i bildspel, kommentera bilderna och se bilderna större.)

∼ ♦ ∼

Trött var ordet även denna söndagsmorgon. Jag hade kunnat sova hur länge som helst, men klockan sju steg jag upp och gav katterna mat. Sen somnade jag om och sov ett par timmar till. Idag är det Annas dag och jag hade ett litet paket till henne. Hoppas hon gillade innehållet, jag tyckte att jag var lite fyndig. Det blev en stunds läsning innan vi klev upp för att äta andra advent-frukost. Vid det laget hade Snuffe a k a Lucifer piggnat till betydligt. Han satt på första parket…

(Precis som ovan gäller det att klicka på bilderna för att se hela bildtexterna, se bilderna i bildspel, kommentera bilderna och se bilderna större.)

Som bekant är det ju jul om ett tag. Vi hade ursprungligen tänkt besöka julmarknaden i Gamlis och därefter körkonserten i Gamla Uppsala kyrka. Anna insåg emellertid att hennes rygg inte skulle klara av kyrkbänkarna. I stället tog vi en promenad ner på stan på eftermiddagen för att köpa julsenap och nåt gott till adventskaffet. En och annan julklapp blev det också. Nu är det klart till några personer, medan andra fortfarande inte har fått det de ska ha. Vi har emellertid diskuterat och dividerat och bestämt vad det ska bli. De flesta paketen slår Anna in. Hon har gjort väldigt tydligt att jag har mina begränsningar vad gäller paketinslagning och jag finner mig i ödet. Katterna har inte hjälpt till med paketen. Mini har vaktat vinskåpet och Lucifer har sovit. Lilla Citrus har mest lyst med sin frånvaro.

(Precis som ovan gäller det att klicka på bilderna för att se hela bildtexterna, se bilderna i bildspel, kommentera bilderna och se bilderna större.)


Annas rygg är lite bättre idag, 
men ändå inte så pass bra att hon kan gå och jobba i morgon. Jag tror knappt att hon ens kan så långt som till sitt jobb. På seneftermiddagen satt hon därför och jobbade lite hemifrån medan jag skrev detta och lyckades komma åt ett kommando så skärmen vände sig upp och ner. Sen kom jag åt en massa inställningar så jag fick nästan hjärtinfarkt innan jag lyckades få saker och ting på plats igen. En kan inte tro att jag jobbar på en IT-avdelning… Och på tal om jobb är jobbväskan packad och rena kläder framtagna inför en ny arbetsvecka.

∼ ♦ ∼

Dagens julklappstips får du lista ut själv genom att studera bilden nedan. Nånting på bilden hör inte hemma bland insulingrejorna, men det kan vara en fin och stämningsfull julklapp – om än i lite annan form, kanske – för en mindre penning.

Insulingrejor och ljus

Dagens julklappstips är det som inte hör hemma på bilden.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, HBTQ, Jobb, Mat, Personligt, Trams, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.