Första advent 2018: Rent hus, drama queens och tända ljus


 Kära dagbok…

Asså idag skulle jag bara… dammsuga lite snabbt och torka av några golv. Så blev det inte riktigt. Det blev lite mer. Men det behövdes. Nä, några fönster har jag inte putsat, jag har bara städat och skurat det vanliga. Det behövs liksom jämt med tre katter drama queeens i hemmet.

Skit i hörnet

Det är inte bara lite skit i hörnen här. Med tre katter behöver en städa rätt ofta…


Drama queens var det… 
Ja Trio med Katt satte igång sin falsettsång strax efter klockan sex i morse. Jag fick masa mig upp och utfodra dem. Idag fick de abborre. Men inte verkar det som om all fisk jag har gett dem de här dagarna gör nåt för intellektet. (Det sägs att en blir smart av fisk.) Nä, katter tycks vara vanedjur och mat ska serveras vid samma tidpunkter varje dag. Och även när maten har serverats och ätits ska en försöka sno åt sig när människorna äter sina måltider. Annars tar en till tassar och klor – eller rentav sjunger lite till och lägger sig ner. Undras om de sjunger ”Ich sterbe”..?


Jag försökte ligga kvar i sängen, 
men det var lite svårt. Lokalblaskan var tunnare än tunnast och snabbt avklarad. Boken jag läser är lite tyngre. Ryggeländet är bättre, för att ersättas av ont i ett knä. I morse värkte det så jag höll på att bli galen. Linnex hjälpte inte heller, så det blev till att gå upp och städa lite. Belöningen blev frukost och då tände jag det första adventsljuset i år i Annas röda stake.

∼ ♦ ∼

 Första adventsfika

Första adventsfika i hästastakens sken.

Jag har inte grejat med så mycket här hemma under helgen, men jag har planterat ett stackars elefantöra, tror jag växten heter. Den har stått sen före flytten i ett glas med vatten och hade fått riktigt tjocka rötter. Det andra jag har fixat är ett duschmunstycke till kökskranen. Just som jag stegade ut för att gå och inhandla munstycket ringde Annas snälla mamma. Jag hann inte svara eftersom jag dels hade handskar, dels bar en påse kattskit i ena handen, så jag ringde upp när jag kom hem. Det var roligt att höra att de mår så mycket bättre. Den kommande veckan har de flera läkarbesök också. Men de rullar på – med en uterollator och en inomhusdito. De delar på båda. Vidare hade jag lite sms-kontakt med Anna. Lucifer saknar Den Snälla Mamman (= Anna) och går och letar efter henne ibland. Den Elaka Styvmamman (= jag) lät honom inte smaka adventsfikat, till exempel. Hon var väl sur för att hon inte ens vann 30 spänn på Trisslotten. Men hon njöt i skenet av sin hästastake, en trästake som vännen Mia gav henne för 100 år sen.

∼ ♦ ∼

Jag läste lite i eftermiddags, men hade ingen riktig läsro. Det är en del som behöver fixas här hemma och jag vet inte riktigt vad jag ska göra eller var jag ska börja. Vissa saker går inte att göra än, andra saker vill Anna göra. Så jag har mest grubblat på bilen och det tjuriga batteriet. Fasen, bilar ska bara funka, tycker jag.

Vid 17-tiden stegade jag iväg för att möta Biografmaskinisten och äta pizza hos Alex. Vi åt tvårätters italiensk söndagsmiddag – pizza och dessert – men bara pizzan fotades. Det var en riktigt trevlig middag och fint sällskap. Fast… först fick jag pizza med gris på och det gick ju inte.

Pizza med J

Italiensk söndagsmiddag hos Alex med Biografmaskinisten.

∼ ♦ ∼

Nu återstår ett Onda aningar på TV och därefter en stunds läsning innan det är god natt. I morgon väntar en ny arbetsvecka – och Anna kommer hem HURRA!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Mat, Personligt, Trams, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Första advent 2018: Rent hus, drama queens och tända ljus

 1. annanilssonspets skriver:

  BlomAnna låter hälsa att eder planta är en Syngonium; pilspetsranka.En planta som har många folkliga namn som t.ex elefantöra, djungelranka osv. kram från mej i ett regnigt Belgien

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Yes I know. Kallade den Elefantöra i alt-texten (den en ser när en hovrar över bilden med musen eller den som synskadade får uppläst). Elefant passar bra hos oss eftersom Anna gillar såna.
   Regn har vi haft gott om här också men idag, hör och häpna, syns solen! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.