Torsdagen den 22 november 2018: Glädjen står inte direkt högt i mitt tak just nu


 Kära dagbok…

Det har blivit kallt i Sverige. Eller i alla fall i Uppsala. Igår när jag gick hem från jobbet frös jag rätt bra. Senare på kvällen när vi var ute frös jag lite mindre. I morse frös jag om kinder och stortår. Jag måste verkligen försöka byta skor nu till de trånga jag köpte. Fast jag vet inte om de funkar i kylan. De lär i vart fall inte funka om det blir en massa snö. Då får jag återgå till mina gamla, trasiga eller kängorna. Nä, när det gäller kläder är jag totalt ointresserad – tills de blir nödvändiga. Jag lägger inte mycket pengar på sånt. I dessa tider läggs för mest pengar på klappar och presenter och familjen Katt, förstås. De senare ska ju ha mat och sand – förutom all den kärlek de får helt gratis av oss, förstås. Flera vänner och andra som jag känner fyller år. Sen är det jul och då blir det mer utlägg. JulMat ska vi inte tala om. Dels är jag ju med och betalar för det vi köper hem, dels för lunchkuponger på jobbet. Ja det är inte svårt att sätta pengarna i rullning. I helgen lär det rullas en del extra också eftersom vi ska på en liten resa. Vid dessa små resor brukade jag alltid köpa en julklapp till mamma. Nu behöver jag inte det. Men jag har fixat årets första julklapp till en mig närstående person.


Så… Ärligt talat… Vad har en för glädje av ett fett bankkonto när en dör?
Ingen alls. Jag sa till mamma att hon inte skulle tänka på att lämna efter sig några slantar till mig utan i stället sätta sprätt på de pengar husförsäljningen gav. (Mamma älskade till exempel att köpa kläder, en gen jag uppenbarligen inte fått.) Bättre att leva upp sina tillgångar än att skänka dem till nån som inte behöver dem – eller Allmänna arvsfonden, till exempel. Jag har egentligen inga problem med Allmänna arvsfonden, men jag skulle gärna vilja bestämma vart mina eventuella tillgångar skulle gå. Så nej, jag sätter dem i rullning – då får jag ju glädje av mina surt förvärvade slantar medan jag lever. Och det är väl det som är meningen. Att njuta av det en har arbetat hårt för. Det finns en viss glädje i att glädja andra, också. Fast glädjen står inte direkt högt i mitt tak just nu. Det är väl alla måsten och resten för min del som tränger på. Det blir väl bättre med det. Om 100 år. Eller kanske lackar jag ur tidigare. Den som lever får se. Det var i alla fall oväntat gott med varma mackor igår, den TV-dinner Anna och jag fixade och åt medan vi kollade på Sthlm rekviem, bland annat.

Varma mackor

TV-dinner igår.

∼ ♦ ∼

Provdocka av boksidor Uppsala estetiska gymnasium

Om det hade funnits… Nu är det försent – för mig…

Men allt är inte glädjefattigt just nu. All så kallad kvalitetstid jag får tillbringa med min sambo är guld. Igår kväll slängde jag i mig ett par tunna mackor direkt efter jobbet. Sen var vi tre som traskade iväg för att kolla in ett gymnasium nåt kvarter bort. Det visade sig vara ett riktigt mysigt ställe. Spännande att se den positiva kreativitet som finns hos en del unga – och lärare. Och då snackar vi allt från sång, musik och konst till radioproduktion och spelutveckling. Mycket spännande! Tänk om detta hade funnits när jag var ung… Då hade kanske glädjen stått högre. Drömmen om att skriva böcker hade kanske inte blivit en dröm. Nu är jag för gammal. Jag får nöja mig med att skriva i tjänsten och skriva mina dagboksanteckningar och annat här på bloggen.

∼ ♦ ∼

Idag har jag mest ägnat min dag åt mitt nyhetsbrev, nåt möte och lite diverse plock. I morgon publicerar jag och sen är det enhetsmöte. I kväll händer inget särskilt. Jag skulle behöva gå ett varv med dammsugaren för det knastrar under tofflan, men jag vet inte om jag orkar, ärligt talat. Det är mysigare att gosa med kissarna, nåt som definitivt höjer glädjenivån.

Citrus på byrån 2

Att gosa med Citrus höjer definitivt glädjenivån.

∼ ♦ ∼

Jag känner att jag är irriterad. Irriterad över att människor aldrig kan läsa innantill ordentligt utan ställer dumma frågor. Men det är egentligen inte dem jag är irriterad på, det bara smittar av sig. Mest är jag ledsen över att antingen tigas ihjäl eller användas som slagpåse. Här och där, på gamla ställen och på nya ställen. In culpa non est iustus meus!!! Jag tränar på att behärska mig och bemöta andra respektfullt. Det är svårt, noterar jag. Ständigt samma visa gör inte precis att glädjen slår i taket.

Det behövs kanske en nypa luft… Frisk luft… En sån tog jag samtidigt som jag fixade årets första julklapp.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Media, Musik, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.