Lördag kväll den 17 november och söndag eftermiddag den 18 november 2018: Odlingar och kattliv


 Kära dagbok…

Möglig lime

Fynd vid utgrävning av kylskåp. Nån odlar uppenbarligen penicillin här…

Det är inte alltid en gör fynd av medicinsk odlingsart i vårt lilla kylskåp. Igår gjorde jag det. Märkligt nog gjordes fynden när jag letade efter grönsaker. Ja, för tänk att jag slängde ihop en sallad till middagen, kors i taket! Den mögliga limen som jag hittade gick emllertid direkt i komposthinken. Jag är inte intresserad av penicillinodlingar, för, ta i trä, jag är ju aldrig sjuk på det sättet. Nästan aldrig, i alla fall.

Anna jobbade kort kväll igår, det vill säga endast till klockan 20. Detta möjliggjorde ett smärre intag av ost, kex och vin när jag hade hämtat hem henne. Vi satt väl uppe till kanske klockan 23. Jag gick först i säng. I morse vaknade jag 8.15. Då hade jag sovit över nio timmar – ändå kände jag mig trött, trött, trött. Inte ett dugg avundsjuk var jag på Anna som gick upp före klockan sex för att gå till jobbet som började 7.15.


Som de flesta söndagar och lediga dagar 
startade jag med läsning och kaffe på sängen. Medan jag väntade på att kaffet skulle bli klart utfodrade jag katterna och tömde deras pottor. Sen blev det bokbyte, från Frankrike till Francesca. Innanför murarna blev en gripande läsupplevelse och mycket av huvudpersonens ensamhet kände jag igen. Den att vara helt utan… Ja, vad kan jag förstås inte avslöja här. Läs boken i stället!

∼ ♦ ∼

Jag har telefonerat med Annas snälla mamma och hennes LDet var gott att höra att saker och ting går åt rätt håll. Rösterna lät pigga och glada. L var på väg ut och Annas snälla mamma skulle ta en promenad med sin syster i eftermiddag. Det hade jag också tänkt göra fast utan syster – jag har ju ingen – men den utlovade solen lyser med sin frånvaro. Jag promenerade inomhus i stället med Helvetesmonstret*, allt för att sätta skräck i katterna, förstås. Närå, skämt åsido, det är bra att dammsuga ofta här, för då går det snabbare nästa gång. I skrivande stund har jag vardagsrummet kvar. Det ska jag ta i eftermiddag innan jag duschar. Vårt ena bredband har krånglat – dock inte det som jag använder, men det kanske är bra med lite pauser från datorn ibland..?

Katterna tycks trivas med den nya möbleringen. Mini fick till och med äta i Bokrummet igår eftersom hon inte fick matro i köket med sina barn. Lucifer uppskattar pappas ryamatta. Den ligger på Annas kökssoffa i Mellanrummet och ovanpå mattan ligger Lucifer allt som oftast numera och myser. Jag undrar vad pappa hade tyckt om det… Citrus håller sig till farmors sypuff, men gillar också att åma sig på röda mattan. Den mattan måste sugas varje dag på grund av alla pälstussar.


Det är dags att sätta fart och fortsätta göra lite nytta. 
Det finns så mycket jag skulle vilja göra här hemma. Nån gång när jag får mer tid ska jag gå igenom alla foton och fotoalbum som har varit mammas och pappas. Och så skulle jag vilja gå igenom alla papper, dokument och böcker om släkten. Det finns en hel låda med sånt på vinden. Jag skulle behöva titta först, rensa sen, för det är bara jag som har glädje av detta. Sen skulle jag behöva gå igenom konsten. På vinden står den bara i lådor och blir förstörd.

∼ ♦ ∼

*Helvetesmonstret = familjen Katts namn på dammsugaren


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Lördag kväll den 17 november och söndag eftermiddag den 18 november 2018: Odlingar och kattliv

 1. Ser så gott ut med lite goda ostar, jag glömmer att köpa hem sånt, måste jag komma ihåg framöver 🙂

  Jag körde också ett städrace i helgen, får förmodligen besök av ett par gamla jobbarkompisar mot slutet av veckan, så bra att vara lite förutseende. Jag har ju inga katter som far runt i veckan och fäller 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Försök nu att komma ihåg ostar nästa gång – det är såå gott. För oss är det bra eftersom det funkar att äta av oss båda.
   Skönt att dammsuga rätt ofta så det inte ligger peruker och hårbollar överallt här. 😁😻

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.