Halloween (2018)


Ett inlägg om en film.Halloween 2018Jorå, vi kom allt iväg på sen bio igår kväll. Klockan 22.15 satt vi redo i salong 5 på Filmstaden för att se Halloween (2018). Passande nog var det ju just Halloween igår kväll, nåt som märktes på antalet monster av olika slag på stan.

Vilken Halloween-film i ordningen det här är är inte helt enkelt att utröna. Den första filmen, Alla helgons blodiga natt, kom redan 1978 och dess huvudperson, Michael Myers, har varit med sen dess – utom i Halloween 3: Seasons of the witch (Alla helgons blodiga natt 3), som inte hänger ihop med resten av serien. Nya versioner av Michael Myers har också synts i ett par zombie-filmer under första decenniet av 2000-talet.

I den här filmen är i vart fall Michael Myers med i allra högsta grad liksom Laurie Strode. Den senare är som alltid spelad av Jamie Lee Curtis. Nu har Laurie blivit mormor. Tittarna får veta att dottern Karen togs ifrån henne som tolvåring för att Laurie inte ansågs psykiskt frisk – hennes hem är byggt som ett fort med massor av lås, säkerhetsgrindar och ett gömställe i källaren. Kontakten mellan mor och dotter har återtagits, men deras relation är skör. Dotterdottern Allyson vill emellertid ha med mormor på familjesammankomster. Självklart är en sån planerad före Halloween. Under själva Halloweenkvällen är Allyson på fest med sin kille. De blir osams och hon beger sig hem, utan mobiltelefon…

Jag var helt klart äldst i biosalongen. Det pratades och prasslades och barnen folk satt med kepsar på huvudena. Men sen blev det ganska tyst och stilla när filmen startade. Filmen innehåller en del hoppa-till-effekter och förstås ett antal rätt blodiga scener. Tyvärr hade jag redan sett några av de läskigaste scenerna – i filmens trailer. Dumt! Men… det var helt klart en sevärd film, i alla fall just den här kvällen. Vi var inte särskilt kaxiga när vi gick hem till Main Street vid midnatt. Det enda jag har att invända är att den där Michael Myers verkar vara inte bara okänslig utan även odödlig. Som vanligt blir han knivhuggen, skjuten, påkörd etc – men han reser sig alltid. Om han dör i slutet av den här filmen? Tja, ärligt talat… vet jag inte.

Toffelomdömet blir högt. Jag gillar skräckfilmer med kvalitet.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Film, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.