Torsdagen den 25 oktober 2018: Oklara tider och delvis inrutat


 Kära dagbok…

Höstträd bambugardin

Oklara tider för tillfället.

Nej, det är inte lätt att bli sjuk och behöva hjälp. Det är tur att jag har en sån bra närmaste chef som med förtroende låter mig både flexa och jobba på distans. Igår blev det en hastig sorti från jobbet och jag fick rycka in i vården. Utan rätta kunskaper och hjälpmedel kan jag konstatera att ryggontet jag kände igår har flyttat på sig och nu löper ända från vänster vinge på ryggen ner i vänster skinka och arm. Men det är det värt, för jag gjorde en insats som behövdes och som slutade lyckligt. Det är oroliga, oklara tider just nu och vi försöker hjälpas åt så gott vi kan, Anna och jag och ett par nära i den äldre generationen. Det är tur att jag har en halvtidssambo som i sin tur kan göra saker hemma som vi inte hinner med. Och även om det var jätterörigt igår kväll och slutade med ambulansfärd till akuten tycker jag att logistiken klaffade och människor som behövde föras samman blev sammanförda. Nu hoppas jag att professionella insatser kan sättas in så att andra kan ägna sig åt att tillfriskna från operation. Det är bra att vi är många som kan samarbeta, även om jag skulle önska att fler kunde finnas till hands. Familj eller inte familj, ibland är valet enkelt: man hjälps åt – oavsett relationer. Jag agerar såsom jag har blivit uppfostrad att agera och jag vet att mina föräldrar inte skulle skämmas just nu. Men jag agerar främst av omtanke och för att jag tycker om.

∼ ♦ ∼

Rutigt golv speglas i dörr

Det är jag som måste fylla de vita rutorna.

Torsdagen på jobbet innebar mest arbete med nyhetsbrevet. Det saknades två texter, så jag fick trolla lite med knäna. Allt löste sig till sist. Och det är charmen med just den här arbetsuppgiften att den bara till viss del är inrutad, men till en större del är det jag som måste fylla de vita rutorna. Jag gör alltid mitt bästa. Det är bara det att mitt bästa kan ligga på olika nivåer beroende på andra saker i tillvaron och livet. För tillfället är jag inte 100 procent närvarande i jobbet ens i tanken, men det jag måste göra utför jag. Min allra bästa gren är nog emellertid inte att lägga ut texter om att det finns iordningställda minnesrum för bortgångna kollegor. Det påverkade mig mer än jag skulle tro.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Torsdagen den 25 oktober 2018: Oklara tider och delvis inrutat

 1. Vad tråkigt att höra att ni dras med sjukdomar och ryggont omvartannat 😦 Hoppas på bättring för båda ! kram !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ryggen känns knappt av idag – vad gjorde jag utan Linnex??? Sjuklingarna håller på att repa sig på var sitt sjukhus. Den ena har jag promenerat med en sväng idag inne på rummet.
   Tack för din omtanke och kram!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.