Fallet G


Ett inlägg om en bok.Håkan Nessers bok Fallet GNu har jag slagit ihop pärmarna
till den allra sista boken jag fick av vännen Agneta efter hennes mamma. Lustigt nog skulle Håkan Nessers bok Fallet G vara den sista boken i serien om kommissarie van Veeteren, men vad jag förstår handlar den om det enda fall som blev olöst innan van Veeteren lämnade poliskåren.

Tack snälla Agneta för alla böcker jag har fått av dig! Varenda en är läst och jag vårdar dem ömt i vårt bokrum på Main Street – även om katterna ibland tycker att ordningen på böckerna i hyllorna är fel och gör om utan att fråga oss människor.

Som så ofta hos författaren utspelar sig boken i två olika tider, dels 1987, dels 2002. I den första delen får läsaren följa en privatdetektiv som anlitas för att bevaka en äkta man, G. När hustrun plötsligt dör på ett ganska obegripligt sätt kopplas van Veeteren och hans medarbetare in på fallet. Såväl detektiven som van Veeteren är övertygande om att maken G., som de båda är bekant med sen tidigare, har mördat sin fru. Fallet går till domstol, men dessvärre finns ingen som helst bevisning och G. frias. I den andra delen kontaktar dottern till detektiven polisen sen hennes pappa har varit försvunnen en längre tid. Även van Veeteren kontaktas, trots att han inte längre är polis utan har sitt eget bokantikvariat. Men givetvis vill han vara med och försöka lösa fallet, för den försvunne detektiven har påstått att han har hittat nåt som bevisar G:s skuld.

Jag börjar finna mig tillrätta med Håkan Nessers tegelstenar och tycker inte längre att de är så dumma. Det gäller emellertid endast när det inte är alltför många infallsvinklar eller hopp i tiden. I den här boken är det två och det mäktar jag med. Boken är riktigt spännande och jag läser den snabbt. Slutet är överraskande och sånt ger pluspoäng hos mig. Frågan är om jag nu inte ska leta upp övriga böcker i serien som jag har missat att läsa.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Fallet G

  1. MarveW skriver:

    Fina minnen från min egen läsupplevelse dyker upp. Jag måste kolla om jag har några olästa böcker , i samma serie, kvar här hemma.

    Gilla

  2. Agneta skriver:

    Böckerna kunde inte fått ett bättre ”andra hem” 😃, jag är jätteglad att jag hade en bokälskare av rang att placera dem hos!

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.