Ett rött vin: Rubesco 2015


Ett inlägg om ett rödvin.


 

Rubesco 2015

Gott och fylligt vin för under hundringen.

Jag fortsätter på linjen mindre dyra viner! På söndagskvällen tog jag fram en flaska Rubesco 2015 ur vinskåpet. Vinet köpte jag ganska nyligen för den ringa summan av 99 kronor.

Det är roligt, intressant och tänkvärt att prova viner som inte är alltför dyra. Det finns faktiskt riktiga pärlor som inte kostar en förmögenhet. Och som vanligt hittar jag dessa pärlor på Systembolagets hyllor med italienska viner.

Just det här vinet är väldigt fylligt. Systembolaget tycker att det passar till kött – lamm, nöt eller vilt. Jag drack ett halvt glas till ett par dessertostar (Gorgonzola och Brie) samt en smakrik cheddarost. Det gick alldeles utmärkt.

 

Så här skriver Systembolaget om vinets smak och doft:

”Nyanserad, fruktig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, choklad, kryddnejlika, kanel och vanilj. […] Nyanserad, fruktig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, plommon, choklad, pinjenötter och vanilj.

Jag tyckte att vinet hade en fin fruktig smak. Det var rejält fylligt. Choklad och kanel kände jag tydligt i smaken. Även i doften noterade jag choklad, men också nötter. Doft och smak av vanilj kände jag däremot inte.

Toffelomdömet blir det högsta. Det här var ett riktigt gott och fylligt vin för under hundralappen.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.