Söndagsmiddag den 14 oktober och måndagen den 15 oktober 2018: En får betala för det en har förtjänat


 Kära dagbok…

Igår eftermiddag, efter min promenad bland höstlövenhamnade jag på ett fyraårskalas. Ja, jag var förstås inte bjuden på det kalaset heller, men jag fick vara åskådare. Totalt samlades 20 personer vid ett långbord hos Alessandro för att fira en liten prinsessa. Hur jag vet det hur jag vet att hon fyllde just fyra? Jag såg tårtan levereras i kartong. Ovanpå låg fyra rosa ljus.

Själv deltog jag inte i nåt kalasande, jag kände inte personerna i fråga. Men det var gott med lite sällskap på distans under söndagsmiddagen. Jag hade också min bok på gång med mig. Böcker är inget dåligt sällskap heller vid måltider.

Middagen fick jag för att jag har förtjänat den. Eller jag fick betala den, men jag hade likväl förtjänat den. Som vanligt bra service och god mat.

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼

På kvällen, när även katterna hade fått mat och Anna hade kommit hem, dukade vi fram ost och kex. Vi tittade på bland annat Springfloden på TV. Eftersom Annas vinflaska endast rymde var sitt halvt glas tog jag fram en Rubesco 2015 ur vinskåpet. Det blev ett halvt glas för min del även av det vinet. Och två rader vit choklad. Jag behöver väl inte säga att jag hade gått upp ett kilo under helgen jämfört med i fredags morse?

∼ ♦ ∼

På jobbet har det varit möten hela dan. Däremellan har jag försökt hinna med övrigt jobb jag har på gång. Det har varit fullt upp och jag har försökt hinna med det jag ska. Jag har försökt kolla upp en del praktikaliteter som påverkar mig. Det är svårt att ta tag i sånt som gör en ledsen. Utöver det måste jag bestämma mig om min julledighet. Det känns mest jobbigt att tänka på den, så jag skjuter beslutet åt sidan. Jag har verkligen förtjänat att vara ledig, känner jag i alla fall. Två veckor i Brighton, där jag bevisligen var välkommen förra året (se bilden nedan!), hade inte varit dumt, men det är sånt jag får fortsätta drömma om. Även om jag har förtjänat det behöver jag också kunna betala för det.

Welcome to Brighton

∼ ♦ ∼

För övrigt… Läste just att nya regler för gångtrafikanter börjar gälla idag. En ska numera gå på vänster sida. Eh vadå nya? Jag lärde mig detta redan 1960-talet – tack vare Televinken och tant Anita. Hur svårt kan det vara att tänka logiskt och i ett land med högertrafik för fordon gå så att en möter/ser trafiken..? I Uppsala har kommunpolitikerna haft JÄTTESVÅRT med logiken väldigt länge eftersom de enda trafikanter de gillar är cyklister. Det är skillnad på skit (=bilister och fotgängare) och pannkaka (=cyklister).

 

Går på cykelbanan

Jag bryter ALDRIG mot den ”nya” regeln – bilden är arrangerad.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Diskutabelt, Epikuréiskt, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Söndagsmiddag den 14 oktober och måndagen den 15 oktober 2018: En får betala för det en har förtjänat

 1. Agneta skriver:

  Nej, inte fasen är det något nytt att man går på vänster sida av vägen när det är ”blandad trafik”, så har jag också lärt mig – kan vara av Televinken, men det minns jag inte riktigt.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Inte ett dugg nytt. Jag har gått på vänster sida hela livet. Cyklisterna i den här stan kör helt utan regler, som du kanske minns. (Inte alla men många.) Jag är glad att jag har syn och hörsel när jag går till jobbet. De kommer som jävla jehun från ingenstans – och cyklar ofta på gångbanor och trottoarer. 😡

   Gilla

 2. MarveW skriver:

  Jag gillar att de har reviderat regelverket och tydliggjort vad som gäller.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Men regeln finns ju redan. Det är min ”kritik”. Här i Uppsala är det dock väldigt otydligt. Det är min ”kritik”2.

   Gilla

   • MarveW skriver:

    De tidigare reglerna gällde inte på de gångbanorna och de gemensamma gång- och cykelbanorna. Därför är det att betrakta som nytt.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Men överallt annars – på gator, vägar etc. Därför tycker jag inte att regeln känns ny.

    Gillad av 1 person

   • MarveW skriver:

    För väldigt många människor som går på dessa vägar, särskilt de som är gemensamma för gång/cykelbana, är det välkommet att regeln förs in även där. Det har varit en del olyckor så det finns ett gott skäl till att införa regeln.

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Ja det är välkommet men ändå inte nåt nytt, enligt min mening. Med bra kommunikation kring trafikregler kan det förhoppningsvis bli bättre. Det är livsfarligt idag.

    Gillad av 1 person

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.