Fredag kväll den 12 oktober och lördagen den 13 oktober 2018: Tröttigt, men vet min plats


 Kära dagbok…

Citat MZ om loafers med tassel

Måns om loafers med tofsar, ur boken Den moderna gentlemannen.

Fredag kväll blev som sedvanliga fredagskvällar. Dåligt på TV, snacks, en öl, lite vin… Jag läste om den moderna gentlemannen och skrattade åt Måns Zelmerlöws omdöme om loafers med tofsar (tassels). Jag brukar själv kalla den här typen av skor bisexuella. Nu ska en inte dra för stora växlar på det och känna sig kränkt. Det var länge sen jag tänkte på den här typen av skor och jag kan inte hjälpa att jag har fått den här boken. Rätt roligt är det med tanke på att jag föredrar kvinnor. Ibland kan jag sakna män, men bara min pappa.

Annars var fredagskvällen mest tröttig. Somliga fyrbenta sträckte ut sig i sin fulla längd och upptog en hel tresitssoffa, trots att de är betydligt kortare än de tvåbenta som bor här. Men gullig är han, Lucendorf!

∼ ♦ ∼

Lördag, ledig dag och svårt att sova. Jag inledde på sedvanligt vis med läsning och kaffe på sängen. Bytte sen bok från en ung, kärlekssökande man  till en pensionerad kommissarie som jag hittade i mina bokgömmor på hyllan i nattduksbordet.

 

Lövkrattning

Helgens bästa aktivitet: lövkrattning.

Vi behövde handla, men var väldigt trötta båda två, så vi glömde dels att ta med panten, dels ta med en säck med kläder som skulle skänkas. Kläderna som ska skänkas ligger i smatten mellan Pojkrummet och Mellanrummet och där ligger den inte särskilt mycket i vägen. Panten får väl den som handlar nästa gång ta med sig.

Handla på Stormarknaden är inte nåt favoritgöra för min del, men andra människor tycks avguda stället. Jag tycker bara att det är hemskt. Vi hade emellertid båda flera ärenden som krävde olika sorters butiker.

Efter handlingen skedde sen dagens – nej, helgens! – bästa: jag fick kratta löv och påta i Slottsträdgården. Jag saknade mina föräldrar extra mycket den här dan och jag tänkte mycket på hur min pappa slet i trädgården på Rådmansgatan utan hjälp av vare sig mamma eller mig. Vi pallade en påse äpplen också och hittade till och med smultron!


När vi kom hem fixade Anna go-fika
och på kvällen gjorde hon chicken tikka masala.Jag kände mig lite täppt i näsan och tog en whisky i förebyggande syfte. Förutom en öl till maten blev det inte mer alkohol igår. Det kändes helt OK. Jag uppdaterade systemet på min mobil och säkerhetskopierade filer från datorn, men sen var det som om luften gick ur mig. Jag kände mig trött, deppig och hängig. Det var flera saker sammantaget som gjorde mig ledsen, bland annat att det var tvåårsdagen av min mammas död, att vi har två personer i familjen utomlands och gärna vill få hem dem med mera. Vi tittade i alla fall på en film, så småningom och jag vräkte i mig en hel påse Gott & blandat. Kvällen var så vacker att det gjorde ont, nästan. Löven har fallit snabbt från träden utanför och nu kan vi se domkyrkotornen. Nån kvällspromenad blev det inte annat än till soprummen, men idag på söndagen ska jag ge mig ut i det underbara höstvädret.

∼ ♦ ∼

Idag på söndagsförmiddagen har vi tagit det lugnt. Jag har läst och druckit kaffe på sängen. Efter frukosten ringde vi utrikessamtal för att prata med dem vi vill få hem. Nu håller vi en tumme att det blir i början av den kommande veckan.

I eftermiddag blir jag ensam med katterna. Jag har inga problem att roa mig själv, jag vet min plats och att jag inte är önskvärd. Men det går inte spårlöst förbi, det gör det inte. En promenad blir det, en dusch och sen middag på lokal i sällskap med min bok på gång. Jag klarar mig själv. Och jag saknar min mamma och min pappa. Familjen som älskade mig reservationslöst, fast kravfullt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, HBTQ, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.