Fredagen den 12 oktober 2018: Inte riktigt i form


 Kära dagbok…

Höst utanför huset

I morse var det ljust utanför huset, men igår kväll var det kolsvart.

Hemkommen igår kväll fixade jag kaffe och mackor när familjen Katt hade fått sin kvällsmat. Tanden började så småningom bulta och värka. Jag försökte hålla mig sysselsatt med soptömning och annat, men värken ökade i intensitet. Anna jobbade till klockan 20 och då är det kolsvart på hennes hemväg. Därför gick jag och mötte henne plus att jag hoppades att tandvärken skulle ge med sig. Det gjorde den inte, trots att jag fick rapport om ett par som har värre krämpor än jag. Det slutade med att jag fick ta en värktablett – och Anna fick ett glas rödvin. (Jag hade ju redan druckit två på AW:t) Vi kollade lite på TV3 som har krimtorsdag med både Efterlyst och I huvudet på en mördare. Riktigt intressant, men hu vilka läskiga människor det finns.

Citrus sover

Citrus sov helt oberörd igår kväll av alla läskiga människor. Kolla knipet med framtassen. Sååå sööööt!

∼ ♦ ∼

Frukost med yoghurt kaffe och boken Ung man söker kärleken

Yoghurt brukar lägga sig som bomull i magen, men inte i morse.

På förmiddagen kände jag inte av tanden så mycket. I stället protesterade magen genom att värka och krampa. Den och värktabletter kommer inte så bra överens. Annars är uppenbarligen tandvärk en bra bantningsmetod, för när jag har ont äter jag mindre. Trots en hel del goffande den gångna helgen och på kvällstid den här veckan har jag gått ner ytterligare ett kilo. Nu har jag ”bara” 21 kilo kvar att minska till min första delmålsvikt.

Jag mumsade i mig grekisk yoghurt med Annas äpplemos, lite flytande honung och müsli samt två muggar kaffe och lite Pro Viva till frukost. Yoghurt brukar vara snällt för magen och lägga sig som bomull, men i morse var magen trilsk. Inte blev det bättre av att jag kämpar med den unge, kärlekssökande mannen. Jag har svårt att komma in i boken, svårt att tycka om den och är besviken – på mig själv, att jag inte kan ta till mig. Det vore roligt att nån gång läsa minst en bok av alla Nobelpristagare i litteratur. Efter den här boken kan jag i vart fall bocka av Isaac Bashevis Singermin nobelprislista. Jag tror inte att jag lär läsa nåt mer av honom.

∼ ♦ ∼

Höst i Odinslund

Höst i Odinslund. Här går jag varje morgon jag jobbar och ibland även varje eftermiddag/kväll på väg hem från jobbet.

Hösten fortsätter att vara vacker och samtidigt fylld av saknad. Igår tog jag en friskvårdshalvtimme och passade på att njuta av en promenad genom Botaniska trädgården. Det finns faktiskt blommande växter där fortfarande och det är alldeles gratis för att alla att promenera där. Rekommenderas! Idag blev det bara promenader till och från jobbet, men det räcker eftersom jag inte riktigt känner mig i form. Jag utförde i alla fall veckans sista arbete vilket bland annat innebar att jag publicerade mitt nyhetsbrev. Ett eftermiddagsmöte blev tack och lov inställt – även i vanliga fall gör inte jag några storverk på fredagseftermiddagar.

 

∼ ♦ ∼

Från och med i kväll blir vi tre under två veckor. Önskemiddagen är tacos och jag deltar i den men äter vegetariskt. Medan Anna ordnar maten ordnar jag lite annat i hemmet. Här hjälps vi nämligen åt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.