Onsdag kväll den 10 oktober och torsdagen den 11 oktober 2018: Vila och värk, stryk och AW – och den underbara hösten


 Kära dagbok…

MIni myser med mig

Mini la sig tätt intill mig, som om hon visste att jag hade ont.

Jag var nog inte jättepigg igår kväll, trots allt. Att ha hjärtklappning och tro att hjärtat är på väg ur kroppen i 75 minuter satte sina spår. Jag blev otroligt trött. Dessutom värkte det i käften. Jag intalade mig att det var för alla bedövningsstick och verktyg som varit i kontakt med gom och tandkött. Själva tanden var rätt öm också, men eftersom nerverna är dödade i den borde den inte göra ont. Kan en ha fantomsmärtor i en död tand? Oavsett detta, jag la mig med pläd ovanpå sängen och vilade i trekvart. Sen ställde jag mig vid strykbrädan ungefär lika länge. Ibland kan nämligen fysiskt arbete leda bort tankar på smärta för mig. Det lyckades inte helt, men jag är nöjd att den stora strykhögen blev omhändertagen. Lite senare kunde jag äta två smörgåsar och till och med lite mjuk marknadsnougat. Mini låg tätt intill mig i bästefåtöljen, som om hon kände på sig att jag hade ont.

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼

Höstträd i gult

Härlig höstdag idag med underbara färger.

I morse värkte det fortfarande i käften, så jag tog en Ipren. Den hjälpte snabbt och jag kunde äta min frukostyoghurt med Annas äpplemos, flytande honung och müsli i utan att det var plågsamt. Anna hade uppenbarligen utfodrat katterna tidigare, så jag behövde bara ta hand om tömningen av pottorna.

Det var en härlig höstdag idag på förmiddagen. Solen sken, det var inte för kallt och träd och buskar har underbara färger just nu. Jag stannade för att fota trädet här intill på bilden, ett träd jag passerar på väg till och ofta från jobbet varje dag. Såväl för- som eftermiddag ägnade jag mig åt mitt nyhetsbrev. En text ifrågasattes och fick skrivas om, en notis saknades, skrevs… och beslutades att bli lagd på vänt ett par veckor. I sista stund kom ett bra tips till. En skulle kunna tro att jag blir stressad av allt detta, men det är faktiskt så att jag gillar farten och fläkten som det här nyhetsbrevet orsakar. Kanske handlar det om att jag kan lita på erfarenheten att det alltid löser sig till sist..? Efter lunch tog jag en halvtimmes friskvårdspromenad i Botaniska trädgården. Solen lyste mera blekt då, men det var varmt. Arbetsdagen avslutades med ett AW för att fira framgångarna med sjösättningen av det stora systemet och alla därtill hörande driftsättningar av andra system.

∼ ♦ ∼

Lite värre än min tandvärk är läget för familjens utlandsresenärer. Här hemma håller vi tummen för snabbt tillfrisknande och snar hemresa.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdag kväll den 10 oktober och torsdagen den 11 oktober 2018: Vila och värk, stryk och AW – och den underbara hösten

 1. uppsalaewa skriver:

  Hoppas du blir helt ok nu efter all pina hos tandläkaren. Trevlig helg!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Sist led jag av tandvärk i fyra dagar efter besöket hos tandläkaren. Nu har det gått ett par. Jag är smärtfri långa perioder, men hade djävulusiskt ont igår kväll. Värktabletterna tjafsar med magen, så idag får jag försöka låta bli. Än så länge idag har jag inte ont.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.