Onsdagen den 10 oktober 2018: Ont i plånboken, en Fars dags-present och saknad


 Kära dagbok…

I väntrummet hos tandläkaren

I väntrummet hos tandläkaren började hjärtklappningen och slutade inte förrän jag hade betalat och gått därifrån efter behandlingen.

Den här onsdagen har jag i princip ägnat mig åt två saker. På jobbet handlade det om att hitta tio bra uppslag, skriva ner dem i notisform och lägga in i mitt nyhetsbrev som ska gå ut på fredag. Jag hann bara med att bli lite grann nervös inför tandläkarbesöket på eftermiddagen. Fast… nog fanns tankarna där hela förmiddagen. Skulle det göra ont igen? Skulle jag få dras med värk i flera dagar den här gången också? Och ja, den andra grejen är förstås tandläkarbesöket i sig. Jag hade garderat mig och tagit flexledigt efter tandläkarbesöket också.

Hos tandläkaren gick det bra, men jag hade hjärtklappning hela tiden under de 75 minuter behandlingen tog. Eftersom det inte var några problem hann tandläkare Reza slutföra arbetet också, så nu ska jag inte på koll förrän om ett halvår. Det gjorde mest ont att få de tre bedövningssticken – och i plånboken. Idag kostade mig besöket cirka 3 300 kronor. Nu har jag sammanlagt kostat på tanden cirka 5 000 kronor. Resten har Försäkringskassan betalat. Jag hoppas att den håller ett tag…

Jag hoppade från Dômentandläkarna in till Dômefrisörerna för att boka tid för klippning i november innan jag gick hem. Där fick jag ställa om alla klockor. Det var nämligen strömavbrott i centrala Uppsala idag en stund mitt på dan. Sen kunde jag äntligen vila en stund.

∼ ♦ ∼

Alexander Wibergs och Måns Zelmerlöws bok Den moderna gentlemannen

En lämplig Fars dags-present?

I förra veckan kom ett paket till mig med en väldigt fin bokDet är verkligen synd att avsändaren var anonym. Boken var inte signerad heller, så den kom inte från författarna. Men gissningsvis är det förlaget som har skickat boken – till min gamla adress. Förlagen använder gärna oss som bloggar om böcker i marknadsföringen. Och inte mig emot, jag plågas inte av att läsa. Men det hade varit bra med en liten hälsning eller nåt. Nu vet jag inte riktigt vad det finns för förväntningar på mig – eller om det ens finns några. Jag skriver visserligen här om alla böcker jag läser. Är det recensionsexemplar jag har fått blir inläggen längre och fylligare. En viss skillnad, alltså. Hur som helst började jag titta, bläddra och läsa i boken igår kväll. Den är riktigt fin och jag kan tänka mig den som en utmärkt Fars dags-present. För jag är ju inte rätt målgrupp. Nu har jag ingen far i livet att ge den till, men andra kanske har..?

∼ ♦ ∼

Mamma

Lilla mamma på 80-årsdagen 2015.

På tal om min familj närmar sig ett jobbigt datum – den 13 oktober. Då är det två år sen min mamma gick bort. Men min mamma gick bort en torsdagsmorgon, så ska det vara på dagen är det i morgon. Jag är glad för mammas skull att hon slapp att plågas alltför länge. Men jag ångrar att jag inte tillbringade hennes sista timmar vid hennes sida. Nu befann hon sig på ett universitetssjukhus intensivvårdsavdelning och personalen arbetade febrilt för hennes liv. Jag hade antagligen inte fått sitta med henne. Det jag sörjer mest så här efteråt är att hon dog omgiven av främlingar. Men jag kan inte ändra på det som redan har skett. Jag känner också att hon fick komma till pappa och sina andra nära och kära. Där hon är nu är hon inte ensam. Det är jag som är ensam här. Inte trodde jag att jag skulle sakna mina föräldrar så…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Onsdagen den 10 oktober 2018: Ont i plånboken, en Fars dags-present och saknad

 1. SKönt att ha tandis fixad !

  Jag inväntar ihärdigt nästa frisörbesök, när jag började på ”panik” för en vecka sen, först då bokade jag, van att min frissa brukar ha tid inom en-två veckor, men nu är det typ 2 veckor kvar nu..gah. Nåja, har bara mig själv att skylla.

  Visst tänker man lite extra runt årsdagarna på dom vi saknar ❤

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja jätteskönt, trots ont i käften och plånboken.

   Har en kortkort frilla som jag måste kalufsen ansas var sjätte vecka. Hoppas han är lika bra som min förra.

   Ja det känns sorgligt just nu. 😢😢😢❤️❤️❤️

   Gilla

 2. Jostvin Smith skriver:

  Jag blev påmind om Mor din idag på fb ,när ”minnen” dyker upp. Jag hade skrivit om det för två år sen. Själv har jag märkt att jag mår dåligt av årsdagar långt i förväg,men när de väl är,så är de inte så förfärliga som jag trott. Kram!

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.