Tisdagen den 9 oktober 2018: Tokdag


 Kära dagbok…

Det blev inte riktigt nån bra start på den här dagen – så då slutar den förhoppningsvis bättre..? Anna var uppe i ottan och jobbade (!). Själv hade jag en dust med lilla Citrus som tyckte att det var jättekul att repa upp en flärp under stolen i hallen. Tyget under hade jag tidigare silvertejpat efter en kattåverkan. Nu hade en liten klo fått fäste i tyget igen. Skojigt för somliga, men inte för mig. Jag övervägde att ställa in stolen i sovrummet där vi har stängd dörr. Det slutade med att jag rev bort tyget. Vi får se om det funkar. Lucifer var inte där och rotade. Han, stackars utsvultna katt som aldrig får nån mat av oss, la sig på mina tofflor medan jag åt frukostyoghurten. Inte en smula föll, dessvärre.

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)


Nästa sak som höll på att gå på tok
var att ingen personal hade kommit till Butiken på Hörnet där jag skulle köpa glutenfritt fikabröd till ett par av deltagarna i förmiddagens kommunikationsövning. Men jag hade tur och fick köpa biskvier av mannen som levererade bröd. Övningen i sig gick sen bra – och som vanligt blev den inte lik nån av de tidigare. Nu har alla team på min avdelning kommunikationsövat med mig och det har varit väldigt lärorikt – för mig som ”lärare”, i alla fall.

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)


Eftermiddagen gick bra. 
Inget gick på tok i alla fall. Jag jobbade med såväl vårt intranät som vårt extranät – och nyhetsbrevet som ska ut på fredag. Det blir lite svettigt med det senare eftersom jag i princip är borta hela eftermiddagen i morgon. Det är dags för nästa tandläkarbesök och fortsättning av rotfyllningsbehandlingen. Efter detta går jag hem, för jag gissar att jag har fått ganska ont igen. Jag smög i mig lite marknadsgodis igår kväll, godis av den mjuka sorten. Det var dels sedvanlig marknadsnougat och nougat från Augusta Jansson. Det kan nog hända att det blir ytterligare marknadsnougat i kväll, för jag köpte ganska mycket… Vågar knappt skriva om det här ifall tandläkare Reza skulle råka snubbla över min blogg.

Marknadsgodis

Marknadsgodis i form av två sorters nougat.

∼ ♦ ∼

Bokbyte hann jag med igår också. Nu har jag gått från en syndabock till en ung man som söker kärlek. Bytet har även inneburit att jag har bytt genre från deckare till roman av det lite tyngre slaget. Isaac Bashevis Singer var ju Nobelpristagare och det är inte Sofie Sarenbrant. Jag gillar mer och mer att testa andra sorters böcker och författare än dem jag vanligen läser. Det blir lite mer av en utmaning då. Just Ung man söker kärlek är en bok som jag gav min pappa för många år sen. I och med mammas bortgång för två år sen (på lördag) hamnade boken hos mig.

Böckerna Syndabocken och Ung man söker kärleken

Bokbyte igår från en syndabock till en ung man som söker kärlek.

∼ ♦ ∼

I Uppsala har det varit en riktig höstdag idag. Det har varit mulet och blåsigt och fuktigt, men ändå ganska varmt. Jag handlade lite smått på vägen hem, men förutom promenaderna till och från jobbet har jag inte varit ute. Färgerna utomhus är helt underbara och jag längtar ut för att kunna fota det vackra. Idag fick jag nöja mig med att fota genom fönstret till ett av våra mötesrum i Segerstedthuset. Och det blev en rätt vacker bild ändå.

Höst utanför Segerstedthuset

En riktigt höstdag idag i Uppsala.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Tisdagen den 9 oktober 2018: Tokdag

  1. Veggiehäxan skriver:

    Singer är en av mina favoritförfattare. Böckerna Ung pojke söker Gud, Ung man söker kärleken och Vilse i Amerika hänger ihop. De är mina favoriter för de handlar om hans uppväxt och flytten till USA.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.