Torsdagen den 20 september 2018: Kommunikation, energi och mingel


 Kära dagbok…

Ja jisses vilken torsdag! I slutet av veckan är det inte alltid det bästa att ha en massa aktiviteter som kräver nåt av ens hjärna. Igår var det visserligen bara mitten av veckan, men min kära sambo var trött och matt och hade huvudvärk igen. En stunds vila, nåt ätbart och en Ipren gjorde väl tillvaron dräglig igen för Anna. För egen del hade jag faktiskt lite tandvärk. Jag hoppas jag slipper gå till tandläkaren, tandeländet gör inte lika ont idag.

I övrigt mår jag oförskämt bra och är fylld av energi – åtminstone då och då. Magen är ju som den är och ibland får hjärtat spel och rejsar. Övningar såsom den jag höll i idag på förmiddagen kräver energi, men ger också det tillbaka. Det var den näst sista kommunikationsövningen jag hade på min avdelning. Nästa och den sista kommer först i oktober, eftersom vi har ett jättesystem som ska sjösättas vecka 40 och massor av förberedelser inför detta. Dagens övning blev precis som de övriga – speciell och olik de andra. Jag lärde mig en hel del och jag hoppas deltagarna gjorde det samma under de 90 minuter vi pratade, diskuterade och övade kommunikation. Och nu vill jag skryta och säga att det här gänget nedan på bilden – ungefär halva styrkan av Team IT Servicedesk och klientstöd – är suveräna kommunikatörer och våra röster utåt gentemot användare av alla de sorter: allt från studenter till professorer.

Team IT Servicedesk och klientstöd inkl M och S

Ungefär halva Team IT Servicedesk och klientstöd samt ytterligare ett par kollegor kommunikationsövade idag på förmiddagen. Även undertecknad syns på bilden – alla vill inte vara med på foto och får då till uppgift att fotografera.

 

Karameller

En rejäl muta.

Strax före lunch påbörjade jag slutfasen av mitt nyhetsbrev och slutförde det hela så gott som under eftermiddagen. Sista handen vid nyhetsbrevet lägger jag alltid samma morgon det ska publiceras. På eftermiddagen blev det en akututryckning – och för den tilltvingade jag mig en rejäl muta eftersom mitt nej inte hörsammades.

Efter jobbet var det mingel. Jag hade i min enfald/snäll som jag är lovat att hjälpa till före, under och efter. Tänkte att jag väl fick hälla i mig lite extra vin och öl så funkar det. Som så ofta ballar ju folk, som har lovat att hjälpa till, ur när det kommer till kritan och smiter. Inte jag. Jag är en plikttrogen typ och jag hjälpte till. Före. Högsta Tjifen gjorde det sista. Nu är jag rätt mör.

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼

Igår var jag och hämtade en bok för recension. Det passade extra bra med bokbyte eftersom jag läste ut Ensam i Paris. Nu ska jag kasta mig in i del två av en labyrint, Karin Pasches bok Labyrint – Illumination. Kanske orkar jag läsa några rader innan jag släcker nattduksbordslampan och drömmer om att det är fredag. I morgon ska jag träffa en trevlig kille till lunch och till kvällen ska jag äta indiskt hemma med en annan trevlig kille.

Böckerna Ensam i Paris och Labyrint Illumination

Bokbyte blev det igår från Paris till en labyrint.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Krämpor, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.