Ensam i Paris och andra historier


Ett inlägg om en novellsamling.


Jojo Moyes bok Ensam i ParisNu tror jag att jag har läst det mesta av Jojo MoyesI kväll slog jag ihop pärmarna till den lilla novellsamlingen Ensam i Paris och andra historier från 2016. Jag brukar inte läsa noveller eftersom jag föredrar romaner, men när det gäller den här författaren vill jag inte missa ett enda verk.

Ensam i Paris och andra historier innehåller elva noveller, varav två är lite längre. Titelnovellen, Ensam i Paris, är den längsta och också den jag tycker om bäst. Samtliga noveller handlar om kärlek och relationer, oftast mellan äkta makar eller par där kärleken stöter på hinder av olika slag, inte sällan missförstånd. Kärleksromaner brukar jag inte gilla och feelgoodhistorier är jag tveksam till, men Jojo Moyes har ett sätt att skriva som gör att jag känner igen mig i mycket – eller i vart fall delar – av hennes berättelser. Då slinker även novellerna ner.

Ensam i Paris handlar om ett ungt par som ska göra sin första utlandsresa. Bara det att Pete aldrig kommer till Paris och Nell finner sig bli ofrivillig tillfällig sambo med en amerikanska på hotellrummet.

Samtliga noveller har ett finurligt slut, vissa bättre än andra. Detta gör samlingen lite ojämn. Och om jag fick önska hade jag sett titelnovellen som roman.

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ensam i Paris och andra historier

  1. MarveW skriver:

    Intressant, jag har inte förstått att det är en novellsamling. Då måste jag införskaffa den. Jag tycker att välskrivna noveller är riktiga pärlor.

    Gilla

  2. Dom där har jag inte läst, men några andra av henne, och dom föll mig i smaken.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.