Måndagen den 17 september 2018: Lugn och njutning, det är dags nu


 Kära dagbok…

Brunt löv på asfaltMåndag… och det har regnat hela natten… Mörkt, fuktigt, kallt… Eller nej, kallt är det inte för säsongen. Och säsongen är ju min favoritårstid hösten. Bara det att hösten också för med sig en årsdag som gör mig ledsen. Min mamma blev hastigt sjuk i oktober 2016. Sex dagar senare gick hon bort. Jag har fått hjälp att hantera sorgen, men saknaden finns kvar och årsdagar är den extra stark. Inte heller förra hösten blev en säsong av lugn och njutning – då sålde jag min lägenhet med allt vad det innebar och köpte en ny tillsammans med Anna.

Så den här hösten vill jag gärna att saker bara är som vanligt. Visserligen är det extra hektiskt på jobbet just nu, men om jag finge ro i den andra halvan av mitt liv skulle det vara drägligt. Jag försöker sköta om min kropp bättre, fast helgerna svullar jag mat, annat ätbart, dryck och onyttigheter. Veckorna tvingar jag mig till mindre portioner, nyttigare mat och mer rörelse. Och inte så mycket alkohol. (Igår blev det för övrigt bara ETT glas Amarone!) Hjärtat slår mer i min rätta takt, magen är som den är.

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

 

Lucifer sover närbild

Lite lugn vore inte dumt den här hösten. Lucifer kan i alla fall konsten att sova trots att vi både kacklar och ser på tv i samma rum.

Måndag, som sagt, och faktiskt ska jag både svulla och inta alkohol även i kväll! Jag ska träffa en kompis och en mig tidigare mycket närstående person för att inta mat och dryck efter jobbet på Churchill Arms. Puben ligger på bra avstånd från hemmet på Main Street (fem minuter), så att jag snabbt kan ta mig hem om behov finns. Vikarierande kattmattant är utsedd för kvällen, vilket betyder att jag inte måste rusa hem. Det är nämligen mycket som ska avhandlas och uppdateras. Gissningsvis blir det därför bara tandborstning och sängen när jag kommer hem.

Därefter följer tre dagar med hårt arbete. Den tredje kvällen är det dags för mingel på jobbet och eftersom jag är inblandad i ett visst projekt förväntas jag delta. Jag vill delta också, för jag har inte varit med på nånting efter arbetstid sen jag började jobba på mitt nuvarande jobb (maj 2016). Det är dags nu.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 17 september 2018: Lugn och njutning, det är dags nu

  1. Hoppas ni hade en trevlig kväll igår, alltid trevligt att gå ut och äta och dricka gott, och umgås med gamla vänner 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.