Orvar-dagen 2018: (Nästan alla) stora saker är enkla


 Kära dagbok…

Citatplatta All the great things are simple

Tänkvärda ord på väggen på Churchill Arms.

Det blev en riktigt trevlig kväll igår. Efter jobbet slank jag först in på Tehörnan – och köpte franskrostat kaffe. Ja, jag är lite knäpp – köpa kaffe i en teaffär!.. Men te (på svenska stavas te <= så här och inte på nåt annat sätt!! ) och kaffe är inte det enda affären erbjuder – här finns marmelader, lemonader, choklader, fina muggar, tekannor, pressobryggare med mera med mera. Skyltningen är alltid så fin och får mig att stanna till många gånger på väg till och från jobbet.

Vissa människor har jag saknat från New Village, medan jag är glad att slippa andra. Jag träffade en av dem jag hade saknat, Lucille, min vän och före detta granne, på Churchill Arms igår kväll. Vi åt och drack och babblade och plötsligt var det verkligen dags att gå hem. Vi bestämde att ses en gång i månaden framöver. En god vän behöver både hon och jag. Det jag emellertid hade klarat mig utan var de efterföljande magproblemen, så jag skulle ha valt att äta nåt annat än friterade grönsaker och potatis…

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼


Andra arbetsdagen i varje vecka 
har jag alltid avstämningsmöte med avdelningschefen, enhetscheferna och avdelningsadministratören. Under min rapportering idag blev jag faktiskt förvånad själv över hur mycket jag gör.

En typisk arbetsvecka:

  • varje vecka utom två i höst gör jag ett nyhetsbrev till medarbetarna vid min avdelning (cirka 130 ? pers)
  • varje arbetsdag deltar jag i morgonmöten i Operation Center
  • varje vecka deltar jag i avstämningsmöte samt ledningsgrupp
  • just nu är det mycket kommunikation kring det stora systemet som snart ska tas i drift
  • jag producerar notistexter till universitetsförvaltningens ledningsinformation
  • jag blev intervjuad i eftermiddag av grupparbetande studenter
  • på torsdag förmiddag ska jag hålla i den näst sista kommunikationsdrillningen för delar av ett stort team på avdelningen
  • på torsdag kväll ska jag delta i mingel kring det stora systemet – och stanna kvar och städa efteråt
  • jag har bokat in möten för att stämma av olika kommunikationsplaner
  • och så jobbar jag med vårt intranät där jag uppdaterar texter, lägger ut helt ny information och har startat en omstrukturering av våra sidor.

Får jag gå i pension nu??? *klappar mig själv på huvudet*

∼ ♦ ∼

För övrigt har jag som bekant ett nära förhållande till litteratur och böcker. Idag upptäckte jag – av en händelse, förstås – ett litet arbetsplatsbibliotek. Biblioteket hittade jag medan jag var på jakt efter en ledig toalett. Tre böcker fick följa med till kontoret – och toabesöket glömdes bort, faktiskt.

Under lunchen läste jag som vanligt – och spillde, som vanligt. Inte optimalt att dränka fläcken i vatten en halvtimme för en intervju, eller hur? Nu blev jag tack och lov inte fotad, det var bara min lilla röst som spelades in. Stora fläcken syntes inte nånstans. Men för att ingen i min enorma fanclub ska gå miste om eländet lägger jag ut en egentagen bild.

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼

Grovsoprummet i New Village

Sen var grovsoprummet i New Village inte alltid det trevligaste att besöka…

På hemmafronten ska det också struktureras om lite. Anna fick ordning på en micklig stång igår och det betyder att vi kan påbörja vårt arbete med att flytta om saker i en klädkammare och en större garderob. Klädkammaren ska bli kombinerat städskåp och verktygsskåp, medan garderoben ska härbergera jackor, skor och smärre möbler som vi inte får plats med på vinden för tillfället. På vinden är det fortfarande lite av ett femtonspel. Och just som jag tycker att det blir lite ordning där måste nånting flyttas dit. Vi skulle i dagsläget verkligen behöva bli av med ett stort och otympligt köksbord samt en och annan gammal trasig kontorsstol, till exempel. I New Village var det ganska enkelt – vi hade ett grovsoprum. På Main Street består soprummet av fyra kärl (brännbart, kompost, pappersförpackningar och plast) och är mindre än mitt förra badrum i storlek. I garaget finns ytterligare ett litet soprum med kärl för metall, tidningspapper, glas, glödlampor och batterier. Så ja, en del saker var bättre förr. Grovsoprummet i New Village var emellertid inte alltid det trevligaste att besöka. Här på Main Street råder Ordning. Dessutom informeras det mycket och ofta via datorutskrifter på diverse ställen. Att informationen sen inte alltid är klar och tydlig gör bara att hjärncellerna stimuleras. Eller nåt… Alla stora saker är inte enkla. Livet, till exempel. Det är stort men långt ifrån enkelt.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Ironi, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.