Fredagen den 14 september 2018: Nära och… länge sen


 Kära dagbok…

Dagens datum fick mig att minnas min första tonårskärlek. Det är hans födelsedag idag. Men jag har inte sett honom sen jag var typ… 13. Jag minns att han gav mig en orange spegel (inte själva glaset utan höljet det var infattat i, förstås!) när jag fyllde år. Men vad gav jag honom…? Grattis till Raoul idag i alla fall – även om det var länge sen.

∼ ♦ ∼

Lucifer på min hand och bok

Lucifer ville vara nära.

Nära nån vill många av oss vara. Inte tigga och be om närhet utan helst naturligt. Lucifer visade väldigt tydligt i morse att han ville vara nära: han låg på köksbordet medan Anna fixade nåt att äta. När Anna sen hade gått och jag stod i duschen hade han lagt sig i Annas fåtölj. Så blev det min tur att vara i köket. Jag fixade kaffe och yoghurt och la fram min bok på köksbordet. Då kom Lucifer tillbaka och la sig min bok och min hand som höll upp siduppslaget. Snacka om att vilja vara nära! Och även om han inte får vara på köksbordet egentligen går det ju inte att motstå den kattkärleken.

Det har varit och är väldigt mycket katter den här veckan i mitt liv. De är fantastiska att fota, men också fina som sällskap – även om de går sina egna vägar. Eller busar. Familjen Katt tycks genomgå nån sorts ledarstrid för tillfället, antagligen för att Lucifer var hos veterinären och kom hem och luktade annorlunda. Citrus och Mini busar mer tillsammans än tidigare och Citrus har lagt beslag på Minis förra tron – skrivbordsstolen.

∼ ♦ ∼

På mitt arbete pågår ingen ledarstrid – vad jag vet. Men vi står inför en större omorganisation, förutom införandet av ett enormt studieadministrativt system. Det gäller att vara… inte nära, men på. Hösten är spännande, men arbetet ställer också höga krav på oss medarbetare. Den som inte orkar eller inte vill har inget för att klaga. Antingen utför man arbetet eller så får man lämna.

För min del blev det lättlunch idag. I kväll ska jag äta lax hemma på Main Street. Fisk blir en smart av och lax innehåller bra fetter som sänker blodtrycket. Dessutom visade vågen i morse en viktnedgång. Förra fredagen vägde jag ett kilo mer. I måndags, efter goffa-helgen, hade jag ökat ytterligare ett kilo. Och idag hade jag gått ner två kilo jämfört med måndagsvikten. Helst vill jag gå ner 30 kilo, men om jag kunde gå ner 20 skulle jag vara nöjd. Det var länge sen jag var normalviktig…


(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼

Idag har jag fått bekräftat två saker jag hade listat ut i förväg. Den ena med vanliga förnuftet, den andra med en känsla. Båda sakerna gnaver, men är inget jag kan göra nåt åt. Det känns ändå bra att veta, för då kan jag förhålla mig till saker och ting. Båda har med såväl nära som länge sen att göra…


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.