A History of English Food


Ett inlägg om en bok.Clarissa Dickson Wrights bok A History of English FoodFöre semestern fick jag låna en hel hög med böcker
av kollegan P-son. Samtliga böcker var på engelska, vilket var bra eftersom jag vill hålla mina engelskkunskaper levande. En av böckerna var en riktig tegelsten, men den fascinerade mig. Så småningom började jag läsa Clarissa Dickson Wrights bok A History of English Food om kvällarna främst eller vid de stunder jag kunde/kan finna en stunds ro.

Jag gillar att äta god mat, men inte att laga mat. Därför kan det synas märkligt att jag läste den här boken. Detta är dock ingen receptbok (ett och annat recept finns) utan faktiskt det titeln säger – en historisk bok om engelsk mat genom tiderna. Läsaren får följa med en av de två tjocka tanterna på en historisk matresa. De två tjocka tanterna som tyvärr båda två har gått ur tiden – dessutom i förtid.

Boken innebär för mig spännande läsning om mat och hur matlagningen och själva maten i sig har utvecklats genom olika influenser och upptäckter. Ibland blir jag riktigt hungrig, ibland… tvärtom. I bokens slut finns 18 historiska recept, det äldsta från 1200-talet. Häftigt!

Toffelomdömet blir högt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.