Onsdagen den 5 september 2018: Uppochnervända dagen


 Kära dagbok…

Såsom den här dagen började borde jag ha förstått att den skulle bli uppochnervänd. Jag borde ha förstått och tolkat tecknet korrekt, en blå blomma från en blå orkidé låg utanför grinden. Blåa orkidéer är mycket ovanliga och det här var visst ingen heller.

Blå blomma

Jag borde ha tolkat tecknet…


Sen att möta fel person på, i mitt tycke, fel plats…
Men det var ett roligt möte i morse som emellertid försenade min ankomst till jobbet. Och nästa roliga möte blev på vägen hem.

I morse var det ännu disigare än häromdan, för övrigt. Fast igår kväll… När jag traskade iväg för att möta Anna som slutade sitt jobb klockan 21.15 insåg jag att det också har blivit mörkt om kvällarna. Rejält mörkt. Jag brukar inte vara rädd för mörkret, men med tanke på alla skjutningar och överfall här i Uppsala har jag blivit mer vaksam. Och önskar att våra politiker kunde sluta fokusera så mycket på sig själva nu när valet närmar sig till förmån för frågor som rör invånarnas säkerhet.

(Bilderna nedan blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)


På jobbet hade vi en incident.
Det handlar inte om att nån var dum mot nån annan utan om en händelse, ett haveri, som har skett och som påverkar vår roll som myndighet. Det blev till att släppa ”allt” och engagera sig i kommunikationsarbetet kring detta. Roligt och spännande – för mig – men frustrerande för den som drabbas. Samtidigt är vi många som jobbar med införandet av ett stort system. I slutet av dagen var mycket vänt uppochner.

I kväll står strykning på agendan. Och så ska jag ringa ytterligare en vän, som alltid har plats för mig (hjärterum och stjärterum) och som behöver omtanke just nu. Sen ska jag ut i septembermörkret igen och möta Anna som slutar klockan 21. Igår var jag laddad med äppelpaj från i torsdags och glass (kvällsmatsdessert) och belöningen vid hemkomsten blev sista biten av Svääärje jordnötsbräcket. Vad ska jag fresta mig med i afton, tro?

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Jobb, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdagen den 5 september 2018: Uppochnervända dagen

  1. annanilssonspets skriver:

    Måste nog göra dej besviken, det där är ingen orkidé, det är en kornettblomma, Streptokarpus. Blå orkideér finns det möjligtvis en, vanda. Resten är bara färgat skit. kram

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.