Onsdagen den 22 augusti 2018: Katter, klick och penséer


 Kära dagbok…

(Bilderna blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem. Det går också att kommentera varje bild då.)

∼ ♦ ∼

Vilket underbart sällskap dessa katter är! Katterna jag bor med, vill säga. De är såna karaktärer och personligheter alla tre – och sällskapssjuka. Igår kväll satt jag med en del skrivjobb vid datorn, men så snart jag slagit mig ner i bästefåtöljen kom Mini och la sig på armstödet och Lucifer la sig i soffan. I morse låg mor och dotter – Mini och Citrus – och myste tillsammans på min skrivbordsstol. (För ordningens skull: katterna är inte mina, men jag hoppas att det är OK att jag skriver om dem och fotar dem ändå.)

På tal om att skriva är det ett kännbart straff att inte få göra det i den omfattning jag vill. Samtidigt skrev jag ett par mer seriösa saker igår kväll än texter på den här bloggen. I morse klickade jag iväg dem. Det är viktigare att skriva sånt än att skriva självterapeutande texter för att må bättre. Jag är bra på att utmäta straff till mig själv, har många års erfarenhet.

Det sociala livet gör framsteg i storleken myrsteg.  I morse på väg till jobbet blev jag avbruten i mina penséer ett par gånger. Glada, trevliga, varma kollegor som hälsar och pratar några ord är en utmärkt start på en dag. Rekommenderas! Jag hade även sällskap en bit på hemvägen från jobbet av ett födelsedagsbarn. Och nästa vecka ska jag fika med en vän jag tyvärr tappade kontakten med för några år sen när livet var så tufft och jag tyckte att jag aldrig hade nåt positivt att säga till mina kompisar.

Den nya boken började jag läsa i morse och den tilltalade mig direkt. Jag tror att den ger mig ännu mer än bara aha-upplevelser. Det behöver jag. Ett tag stod två bra böcker i mina bokhyllor på jobbet. Den andra är en bok om kommunikation som jag läste i november förra året. Böckerna gör mig glad. Sen gläds jag ännu mer (fast inuti) åt och känner mig stolt över att flera villannat än andra. Särskilt glädjer jag mig för dens skull som plötsligt kanske kan plocka från hela tre (3) ställen. Den tredje hade jag ett finger med i spelet idag. Jag förväntar mig inga applåder för det, det räckte med den ljusa nyansen i rösten jag pratade med på mobilen. Penséer…

I kväll tittar jag på Maria Wern klockan 21 på TV4, hoppas jag.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Jobb, Mat, Personligt, TV, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.