Måndagen den 13 augusti och tisdag morgon den 14 augusti 2018: I Barndomsland, i goda vänners sällskap


 Kära dagbok…

Högt intresse för min blogg igår. Trist för nyfikna att jag inte postade nåt dagboksinlägg. Jag började min dag på Main Street i Uppsala, men sen reste jag ner till Barndomsland för att stanna där några dar i goda vänners sällskap och för att pyssla om graven. Motala visade sig från sin bästa sida och solen sken. Livet i sig är oberäkneligt och planer ändrades. Jag blev bjuden på mat och prat och avslutningsvis två delar av Tyst vittne från 2016. Det blev finfint.

Idag regnar det här. Jag sitter på Bispmotalagatan vid ett vitt köksbord och skriver, medan vännen Mia är dotter. Dagens planer är inte fastställda mer än att jag ska ge mig ut en stund. Det går bra att tänka i regn i Barndomsland, det har jag gjort många gånger förr. Tankarna stannar fortfarande inuti. Att skriva är ett behov jag har, men det är ingen som helst glädje i det för tillfället. De viktiga orden stannar inuti eller levereras till den som är lyhörd nog att ta emot dem.

(Bilderna blir större och hela bildtexterna går att läsa om en klickar på dem.)

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Måndagen den 13 augusti och tisdag morgon den 14 augusti 2018: I Barndomsland, i goda vänners sällskap

  1. Se där ja, det blev en tur ner till Bardomslandet. Låter trevligt att träffa lite vänner och äta gott. Jag fick också möjlighet att titta till mina föräldrars grav i helgen, blir tyvärr inte så ofta trots att jag ”bara” har 5 mil.

    Nu har min bloggsemester avslutats, och trevligt att se vad bloggkompisarna har haft för igen 🙂

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.