Flyttdagen sommaren 2018: Hett och svett och dags för Pride


 Kära dagbok…

Vera vid havstavlan i sovrummet

Laddning med litteratur vid havet.

I morse hade jag ställt larmet på mobilen för första gången på två och en halv vecka. Fast jag vaknade förstås tidigare ändå. Laddade batterierna med Vera och låtsades vara vid havet. Ja, det underlättades av att jag glodde på en tavla med havsmotiv som vi har över sängen.

Efter frukost och dagens första dusch stack Clark Kent* och jag ut till Förorten för att hämta J och hans packning. Jag hade fällt baksätet, men det var inte mycket packning han hade haft under några månader.

Därefter åkte vi för att hämta nycklar till det nya hemmet. Det leendet jag såg i J:s ansikte, det gladde mig ända in i hjärteroten. Som han har kämpat sig upp från långt under underläge till en bra bit över kanten. Nu håller jag vänstertummen (en ska bara hålla en tumme för tur, har jag fått veta, och det ska vara vänstern) att allt funkar fullt ut.

J hämtar nycklarna till sin lägenhet

Det leendet…


Vi fick en god och bra pratstund J och jag. 
Jag förvånades över de kloka och inkännande ord han sa. Och omtanken. För det har varit svårt. Nu går i alla fall J på rätt väg.

Två fina päjkar anslöt och J åkte med dem till Main Street för att hämta de möbler och lådor med saker som vi har förvarat här. Och kassarna med lite nya grejor från IKEA också. Jerry körde flyttbilen. Själv åkte jag till Stormarknaden där jag shoppade en varuvagn med basvaror överfull. En vattenkokare slank med. Allt var frid och fröjd när jag scannade grejorna i den första kassen. Sen la scannerjäveln av. Skitkul – NOT! Det tog extra lång tid vid kassan eftersom alla varor i totalt sex kassar behövde scannas om för säkerhets skull.

 

Thaimat

Onsdagsmiddag.

J och jag tog en extra vända till Main Street där flyttkillarna hade glömt några saker. Anna och mormor hjälpte till att diska porslin etc och ställa in grejor och matvaror i skåpen, kyl och frys. Hemma var vi runt 18-tiden. Då fixade vi hemkörning av Thaimat till oss och pizza till E. Vi hade nog tänkt äta med J, men Anna hade med en matlåda till honom från vår middag igår och han såg ganska slut ut när vi lämnade hans nya hem.

Utöver detta har jag ägnat en del av kvällen åt att packa inför Pride. Ja, i morgon går min semesterresa 2018 ända till Stockholm och EuroPride. Eftersom vädret är som det är – och åska och regn hänger över oss – har jag svårt att bestämma vad som ska följa med. Det innebär att väskan snabbt blev knökfull. Det är ju väldigt varmt, vilket betyder täta klädbyten. Och om en blir genomblöt av regn, som vi blev förra året, behövs det också täta klädbyten.


Nu blir det några dar utan Familjen Katt
Det är tur att jag har många fina bilder av dem att titta på OCH att Lucifer vaktar vinskåpet… Här skriver jag inte förrän efter Pride. Om jag lever då, som mamma brukade säga. Sånt vet en ju inte i förväg.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, HBTQ, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Flyttdagen sommaren 2018: Hett och svett och dags för Pride

 1. Merete skriver:

  Riktig god tur! Klem😊

  Gilla

 2. veggiehäxan skriver:

  Ha en görtrevlig minisemester och Pride!

  Gilla

 3. Pinglan skriver:

  Jag lär stå vid Stadshuset och titta på paraden. Ha en härlig Pride här i Stockholm!

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Vi gick aldrig till Stadshuset utan klev in vid Tegelbacken eftersom vi bodde i Gamla stan. Vi hade en finfin Pride, men sen när vi kom hem var det mindre roligt igen. Blev så less, trots att jag visste hur det skulle bli.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.