Mitt bokår 2018: Juliläsning gav tolv litterära resor.


Ett inlägg om de böcker jag läste i juli månad.Juli månad innebar semester för min del.
 På semestern är det vanligt att en reser – inrikes eller utomlands. Jag reste litterärt. Tolv gånger.

Klickar du på en bild nedan öppnas inlägget jag skrev om just den boken i ett nytt fönster i din webbläsare! 

Juliböcker 2018:

Karin Slaughters bok Den goda dotternBildkalender för bokälskare

Anna Lihammers bok Där gryningen dröjerTom Robbins bok Jitterbug PerfumeRebecka Edgren Aldéns bok Och blomstren dö

Sofie Sarenbrants bok Bakom din ryggThomas Bodström och Lars Olof Lampers bok BodenfalletPer Anders Fogelströms bok Vävarnas barn

Lucy Diamonds bok En sommar i BrightonEd McBains bok JigsawEd McBains bok Sadie when she died

Garth Greenwells bok Det som tillhör dig


Nio av böckerna köpte jag nya till mig själv, 
antingen i pocket eller inbundna (Den goda dottern, Där gryningen dröjer, Jitterbug Perfume, Och blomstren dö, Bakom din rygg, Bodenfallet, En sommar i Brighton, Det som tillhör dig). Extra kul var att botanisera i riktiga bokhandlar såsom Drottninggatans bokhandel och The English Bookshop. En bok var från mina föräldrars kvarlåtenskap (Bildkalender för bokälskare). En bok fyndade jag second hand (Vävarnas barn). Två böcker lånade jag (Jigsaw, Sadie when she died).

Precis som förra månaden var de flesta av månadens böcker – sju stycken – deckare eller så kallad spänningslitteratur (Den goda dottern, Där gryningen dröjer, Och blomstren dö, Bakom din rygg, Bodenfallet, Jigsaw, Sadie when she died). En bok var en citat- och kalenderbok (Bildkalender för bokälskare). En bok skildrade ett autentiskt mordfall (Bodenfallet). Två böcker var romaner av diverse slag (Jitterbug Perfume, Vävarnas barn). En bok var en så kallad feelgoodroman (En sommar i Brighton). En bok hade ett uttalat HBTQ-tema (Det som tillhör dig). Tre böcker läste jag på engelska (Jitterbug Perfume, Jigsaw, Sadie when she died).

Totalt blev tolv böcker lästa i juli månad. Precis som i juni var de flesta väldigt bra. Högsta Toffelomdöme fick sex böcker (Den goda dottern, Bildkalender för bokälskare, Där gryningen dröjer, Och blomstren dö, Bakom din rygg, Vävarnas barn, Det som tillhör dig). Högt omdöme fick tre böcker (Bodenfallet, En sommar i Brighton, Sadie when she died). Medelomdöme fick två böcker (Jitterbug Perfume, Jigsaw).

Månadens bästa bok blev… Vävarnas barn.

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.