Det som tillhör dig


Ett inlägg om en bok.Garth Greenwells bok Det som tillhör digNånstans för inte alltför länge sen
läste jag om Garth Greenwells bok Det som tillhör dig. En bögroman som utspelar sig i Bulgarien – kan det vara nåt för en gammal flata som jag? Jodå. I onsdags köpte jag boken och när en kollega på jobbet undrade vad jag tyckte om den beslutade jag mig för att läsa den ganska omgående.

Bokens huvudperson är en ung amerikansk man som arbetar som engelsklärare i Bulgarien. På en offentlig toalett i Sofia träffar han en dag Mitko, som försörjer sig som prostituerad. Mitko har nånting som lockar och snart är de två involverade i nån form av kärlekshistoria – av ganska destruktiv art. Läraren har ett ordnat liv med jobb och hem, Mitko lever på gatan. När bokens jag får ett brev om att hans pappa är dödssjuk och vill träffa honom river det upp gamla sår och minnen från en barndom som inte var så enkel. Mitko slåss med helt andra demoner. Deras förhållande tar paus, men efter ett par år förs de samman igen av en sjukdom.

Det här är en mycket gripande bok. Förhållandet mellan de två männen kan aldrig bli jämlikt eftersom männen är från två skilda skikt i samhället. Ändå är attraktionen mellan dem så stark att det slår gnistor om den. Många sexscener är otroligt realistiskt skildrade. Ibland är de vackra och sensuella, ibland är de ganska råa… Det är också en sorglig historia, för läsaren kan ana hur den slutar och att Mitko alltid är den ensamme, den som har inget.

Boken gavs först ut 2011 i novellform och kom som roman 2016. I Sverige gavs boken ut i år.

Toffelomdömet blir det högsta. 

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, HBTQ, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.