Söndag kväll den 29 juli och elfte semesterdagen 2018: Jag ljuger inte om jag säger att jag läser mycket…


 Kära dagbok…

Jag har just överlevt ångestattack minor. Det behövs inte mycket för tillfället för att få mig ur balans. Rubba mig, peta omkull mig, göra kortslutning i tänkandet. En liten oförutsedd händelse, oklarheter som är mikroskopiska för andra blir enorma för mig. Det var tur att det fanns ett rum med dörr ledigt OCH att Anna var hemma. Det blev en mindre attack. Just nu är det bara illamåendet som är kvar. Men jag tänker inte dö den här gången heller. Jag överlevde. Lever ett tag till. Orkar för Annas och katternas skull. Men jag saknar mina föräldrar, oavsett hur det var.

Lucifer på spisen

För hans skull orkar jag leva ett tag till.

∼ ♦ ∼

Översvämning nedanför balkongen

På gatan utanför behövs simborgarmärket för att ta sig fram.

Det regnade väldigt mycket igår, ja. I eftermiddag ska det komma mer regn och åska. På gatan nedanför vår balle* måste en ha simborgarmärket minst för att klara av att ta sig fram. Visst behövdes/behövs regnet, men det kom så häftigt och det blev översvämningar här och var i Uppsala. Det rann in vatten på så många ställen att listan skulle bli alltför lång om jag skrev allt här.

Inomhus på Main Street rann inget annat vatten än svett, men regnet gjorde luften bättre och temperaturen har sjunkit tre, fyra grader. Utomhus. Inomhus har vi cirka 30 grader. En del rum är värre än andra. I sovrummet hade vi vidöppet fönster i natt och där var det drägliga 27 grader i morse. I köket är det över 30 grader och bara fruktansvärt. Att jag satte på ugnen och grillade fyra kycklingkorvar till söndagsmiddag gjorde minst två grader plus.

Fyra kycklingkorvar med bröd och räksallad

Söndagsmiddag.


Igår var jag riktigt lat. 
Det litterära semesterresandet fortsatte. På kvällen avslutade jag min tripp till Bulgarien och återvände till Sverige fast på 1940-talet efter att ha sett senaste delen av Mordet på Versace på TV. Min nya bok på gång läste jag mycket i i morse. Den är väldigt annorlunda. Jag läser otroligt mycket nu. Om nån frågar mig vad jag gjorde semestern 2018 skulle jag inte ljuga om jag sa att jag hade läst en massa böcker. Jag har också köpt ganska många böcker. Igår var det sista dan att utnyttja ett erbjudande från Akademibokhandeln, i vars vänklubb jag är med. Det var 20 procent på valfri bok och jag valde att nätshoppa… en svensk deckare. I morse kom besked om att boken är på väg.

∼ ♦ ∼

Katterna är lite piggare. Mini har blivit riktigt pratsam (vanligaste ordet är: ”Eh!”) och social. Lucifer sover fortfarande mest, men så har han också tjockast päls av de tre och verkar mest påverkad av hettan. I morse låg mor och son på klätterställningen på ballen och spande. Lillis a k a Citrus a k a Så Jävla Gullig har varit ganska osynlig idag. Själv är jag relativt nyduschad och ren i håret, men svetten rinner om mig. Och värre ska det bli för nu ska jag dammsuga. I morgon ska det firas födelsedag här och det måste se skapligt ut. Jag tar städningen idag. Anna har ägnat sig åt… målning.

∼ ♦ ∼

*vår balle = vår balkong


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Krämpor, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.