Söndagen den 29 juli 2018: Där fick vi så vi teg!


 Kära dagbok…

Regn på balkongglaset

Regn regn, här på vårt balkongglas.

I morse kom äntligen regnet! Och åskan… Igår tror jag att jag duschade tre gånger, idag börjar luften bli bättre. Luftfuktigheten är förstås hög, men regnet är så innerligt välkommet och solen har varit näst intill osynlig, men den tittar fram i skrivande stund. Ett par dar till får det gärna regna. Det blir inte så kul att genomföra en flytt om det ösregnar, eftersom saker och ting blir blöta då, så till onsdag önskar jag uppehåll.

Tisslingarna är inte så rädda för åskan, men Mini har gömt sig flera gånger i klädkammaren (som vi inte använder som klädkammare, i princip). De har varit lite piggare idag, men de har inte legat så mycket på ballen*. Anna och jag har stått och glott på våra skitiga balleglas** och vi hoppas nu att regnet ska göra det vi inte har orkat göra: få bort en massa klet från träden utanför från glasen.

Åska och regn i Uppsala i väderappen

Regn och åska i Uppsala äntligen, men regnet har redan orsakat översvämningar.

På torsdag är det dags för min semesterresa den här semestern: Anna och jag åker ända till Stockholm och Pride. Vi blir borta nån extra dag, dessutom. Det vore lite, lite trist om dessa dagar bara regnade och åskade bort, såsom jag har längtat. Vi har bokat rum på ett hotell i Gamla stan. Just det hotellet har vi inte varit på tidigare, men på dess systerhotell Lady Hamilton. Vi brukar annars semestra på Clarion på Söder, fast där fanns det inga lediga rum när vi skulle boka. Dessutom har Anna just kommit därifrån efter några dagar med E och det kan ju vara kul att prova nåt nytt. Sen är ju inte Pride Park på Söder i Tanto längre utan på Östermalm. Vi kommer på det här viset några snäpp närmare. EuroPride, som det är i år, bygger på en massa utevistelse i Pride Park och det vore skitsynd om det skulle regna bort. Men… redan nu har visst regnet ställt till problem här i Uppsala: det är översvämning i tunnlarna på centralen, bland annat, de tunnlar som leder till de olika tågspåren… Där fick vi så vi teg.

∼ ♦ ∼

Igår kväll satt vi på ballen ganska sent. Anna tände lyktor och jag blandade drinkar. Vi åt middag, i köket, ganska sent. Klockan var närmare 20.  Alla utom jag åt nån form av taco, jag åt tortilla med grönsaker, guacamole, salsa och ost, Anna åt samma som jag fast salladsblad i stället för tortilla. Gott och lätt, men mycket att hacka var det. F och Anna hjälptes åt, E och jag bara… åt. Innan dess hade vi med gemensamma krafter fått på det jämrans nya, svindyra, men svarta dasslocket. Det var svettigt och krävde två ingenjörer (Anna och jag). Låt oss säga att vi inte var på våra främsta solskenshumör på kvällen.

∼ ♦ ∼

Boken Det som tillhör dig och kaffe på sängen

Läsning från morgon till kväll idag. I morse blev det kaffe till boken också.

I morse vaknade vi vid sjutiden av åskan. Det blev kaffe på sängen och läsning och läsning är väl det jag har ägnat mig åt mest hela dan, när jag inte har försökt karda katter. Boken jag läser utspelar sig i Bulgarien och jag har konstaterat att bulgariska och bosniska är rätt lika. Jag hade en gång en bosnisk vän som lärde mig en del ord och fraser, nämligen. Utöver det är boken… gripande. Mer säger jag inte förrän jag har läst ut den och skrivit ett inlägg om den.

Anna skenar upp och ner i tvättstugan för tillfället. Jag har varit med ner och kollat maskinerna, som liksom dasslocket tycks kräva ingenjörsexamen. Sopor kunde jag i alla fall slänga.

Till söndagsmiddag ska vi äta korv. Jag äter kycklingkorv med bröd, de andra ska äta falukorv utom Anna som tänker sig sallad. Ja, det är lite olika rätter som serveras när det är middagsdags här. Därför har jag bestämt mig för att från och med i höst äta mitt huvudmål på jobbet, mitt på dan, och bara ta en macka eller nåt lätt på kvällen hemma. Det blir så bra, så.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen
**balleglas = balkongglas


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, HBTQ, Mat, Personligt, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.