Onsdagen den 27 juni 2018: Hel och ren och fräsch… en stund…


 Kära dagbok…

Syr trasiga kläder

Syjunta med mig själv igår.

Det här med att läsa en stund igår kväll… det fick jag ta med en skopa salt. Ja, jag bläddrade igenom, läste inte direkt, TV-tidningen på fem minuter. Därefter hade jag syjunta med mig själv. Eftersom jag hatar att köpa kläder och är totalt ointresserad av mode, men ändå vill vara hel och ren, framför allt på jobbet, lagade jag ett trasigt klädesplagg. Jag sydde igen ett hål. Särskilt snyggt blev det inte, fast tischan är numera hel och lagningen sitter på ett sånt ställe att den inte syns – om jag inte gör nån form av gympa. Och gympar gör jag ju aldrig. I morgon har min sambo tvättstugan. Då ska sagda tischa tvättas och bli ren också. Hel och ren, med andra ord, redo att bäras snart igen.


Att duscha på morgonen innan jag ska gå till jobbet
går lika snabbt som att tvätta sig vid handfatet. Dessutom känner jag mig renare kroppsligt (själen är ju som den är) och det är skönt att få känna sig fräsch en stund. Efter duschen kändes det inte heller så fräscht att sätta på sig ett korvstinkande linne. Ja, det hade hängt på vädring på ballen* över natten, vilket inte märktes. Och när jag ändå luktade illa passade jag på att tömma kattpottorna och sopa lite också. Det var den fräschheten, det. Idag verkar dessutom sommarvärmen vara på väg tillbaka och jag svettades redan under morgonpromenaden till jobbet.

Jag på kontoret

Trött, stressad, slut och ful.

Jobbet ja… Det har gått in i en otroligt hektisk fas för min del och det handlar inte om att folk börjar gå på semester. Vi har stora förändringar på gång och som kommunikatör är jag inblandad i detta. Ändå känner jag många dar att jag får vila på jobbet, tro det eller ej. Här är det svalt, hyfsat rent, tyst och lugnt och katthårsfritt. Anna hade ägnat en del av sin lediga tid fram till 16 igår åt att dammsuga hela lägenheten. När jag kom hem vid 17-tiden behövdes det sugas igen. I mina ögon. Men jag gjorde det inte, jag sopade bara lite och drog några tag med swiffern.

Jag tycker att folk som bara lägger ut en massa förskönade och tillgjorda selfiebilder i sociala medier är urlöjliga och följer aldrig såna bloggar eller konton. Ibland lägger jag ut bilder på mig själv här – och det är allt annat än snygga versioner av mig själv. Nu bjussar jag på en bild från igår där jag trött och stressad på jobbet försöker skicka en puss till Anna. Den som känner mig ser själv hur jävla slut jag är. Övriga ser bara hur ful jag är.

Harskrank på jobbfönstret

Hej kompis! Lånar du ut några armar/ben?

Hur jag mår och känner mig vet endast jag själv. Försök inte ta ifrån mig mina tankar och känslor. Jag har gett ett livstecken till en vän på sms, men har tvingats säga ifrån ett besök på semestern. Frågan är om jag ska jobba hela/större delar av sommaren eller inte i stället. Problemet är bara att jag inte får spara hur mycket semester som helst. Om jag jobbar behöver jag ju inte fundera över vad jag inte ska göra på semestern, menar jag. Och jag tror faktiskt att det blir lugnare på jobbet i sommar. Den här veckan har jag känt det som om jag skulle ha behövt flera armar och ben än de två av varje jag har. För att inte prata om huvud… Jag kände ett uns sympati från min nya kontorskompis som dök upp på fönsterrutan.

∼ ♦ ∼

Efter jobbet idag mötte jag upp Anna, som hade ett ärende, i stan. Numera gäller, precis som i början av vårt förhållande, att ta tillvara på varje ensam vuxenstund med varandra. Vissa saker står visst stilla. Och så finns det somliga som har mage att påstå att hrjukrga jhj tkarwq fkla löggare dar kärlek!… Nä, nån ursäkt fick jag inte nån gång trots att erkjj jss kreah arg yttw. Äntligen i samma hus gäller på jobbet liksom hemma, men det kdalöa jerern edkkall.

Tidning med rubriken Äntligen

Äntligen i samma hus, men…


För övrigt skapade jag mig också ett ärende i stan. 
Jag ska ju inte åka på nån semester(resa), så jag köpte två böcker i stället. Tjolahopp, jag blev mycket gladare av det!

Böckerna Defending Jacob och Där gryningen dröjer

Mitt ärende i stan: inköp av böckerna Defending Jacob och Där gryningen dröjer.


Hemma på Main Street klämde vi sen ihop oss på ballen 
där vi intog kallskuret till middag. Det blev en varm dag, men varmare för Anna som lyckades få en tvättid redan i kväll. Förhoppningsvis hinner hon tvätta allt så hon bara kan vara ledig i morgon.

Kallskuret

Middag på ballen.

∼ ♦ ∼

*ballen = balkongen


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Onsdagen den 27 juni 2018: Hel och ren och fräsch… en stund…

  1. FEM skriver:

    Jag bloggar inte, men ibland händer det att jag skickar nåt mms på telefonen till nån polare eller släkting. Då brukar jag skicka en bild på mina underben och fötter. De är bra mycket snyggare än mitt fula nylle. Idag till exempel, skickade jag iväg en bild på tårna, när jag låg i hängmattan och läste. Det duger gott åt dem som drabbas av mina mms. :):)

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.