Leo-dagen 2018: I ett annat liv…


 Kära dagbok…

Choklad och mobilsurfning på Instagram

Jag behövde äta choklad och surfa i sociala medier en stund på arbetstid igår eftermiddag.

Ibland går saker och ting som smort. Andra gånger gör de inte det. Då skiter sig dessutom precis allting. När tekniken strular blir det det lilla extra som får bägaren att rinna över. För min del behövde jag äta choklad och surfa en stund i sociala medier på arbetstid igår eftermiddag. Sen mådde jag… illa. Till slut fungerade tekniken, men kommunikation, det är svårt, det. Jag är missnöjd med det jag presterade. Samtidigt är situationen mycket svår eftersom förutsättningarna hela tiden ändras. Dessutom är jag inte tillräckligt insatt i ämnet i fråga. Det vill säga, jag kan läsa mig till vissa saker. Saker som har sagts i möten kan jag inte gissa mig till ens om det förts minnesanteckningar. Det här är kommunikatörens dilemma, lite grann, och det handlar om att stå med ena benet i ett led och det andra i ett annat. Men på samma gång är det en utmaning jag gillar och jag känner att jag står stadigt med båda fötterna på golvet, trots allt. Det är sånt jag har med mig som kallas erfarenhet. Att vara flexibel i arbetet är nåt jag jobbar med mig själv för att bli och jag tycker att jag har blivit mycket bättre på det. Jag har fortfarande lite svårt att ifrågasätta vissa saker. Det beror på Den Lille Fjantens agerande, personen som förstörde mitt förra arbetsliv. Jag vill inte alls tänka på den människan, men med så många år åt helvete på grund av en persons tyckande är det omöjligt att glömma. Däremot har jag accepterat att det är som det är och gått vidare – tack vare den hjälp och de verktyg jag fick av psykologen efter inatt min mamma hade gått bort hösten 2016.

∼ ♦ ∼

Skugga av golvlampa

I ett annat liv hade jag snokat och skuggat misstänkta. Bilden visar misstänkt skadegörelse av golvlampa.

Min torsdag inleddes med att jag anmälde ett brott. På väg till jobbet noterade jag att en butik blivit utsatt för – eller kanske var utsatt för just när jag passerade (?!) – ett misstänkt inbrott alternativt skadegörelse. Människor passerade på andra sidan, jag klev i glaskross. Eftersom jag är en person som inte alltid litar på att andra tar initiativ och ansvar ringde jag polisen när jag hade kommit till jobbet. Det tog ganska lång stund att göra, typ 20 minuter. Först fick jag besvara frågor av en inspelad röst. När jag inte svarade rätt, det vill säga använde nåt av de alternativ som gavs, ställdes frågan om. Sånt tar tid. Till sist fick jag i alla fall prata med en människa. Nu hoppas jag för ägarnas skull att skadorna är så små som möjligt och att inte alltför många saker blev snodda. För egen del tyckte jag att det var lite spännande och hade gärna snokat mer, skuggat eventuella misstänkta etc. Men… jag är ju varken polis eller Sherlock Holmes, jag är bara en jävel på Deckarspelet… och kommunikatör. I ett annat liv, däremot…

∼ ♦ ∼

Lucifer sover

Den som ändå finge ro… Lucifer kan sova nästan var som helst och när som helst.

I mitt nuvarande liv råder friglog nofst gradmen det kan när som helst sokrj. Jag har trweq åp ölkju, dock inga älklkleersa uteta tijer. På nätterna sover jag oroligt och vaknar många gånger. Som bäst sover jag timmen innan jag ska gå upp. Detta gör att jag aldrig känner mig utvilad, att jag aldrig känner att jag får hämta krafter, återhämta mig. Jag är hela tiden på väg nånstans i min planering och det finns inte tid för ro och att bara vara. Det är som att konstant vara i jhdrskkatkretidulörwk. Hur fem lediga semesterveckor ska bli bunillsr eru kniff. Igår fick jag i alla fall bekräftat att det finns en möjlighet sdgh ölitt grus kjunowqlö utanför skjkenaks. Vetskapen om detta ske terst gnytt på, men det köäres rewq xfvdukhet, förstås. Det jag vill ha mest av allt är egentid med min Fästmö. Hjslkler tullleras etin lsa ekjaresää tsttet. Och frågan är om vi dserklklöölö era ddö... Kärlek kan sjk sdklkkl barrr etsl.

∼ ♦ ∼

Tro det eller ej, men det var kallt på kontoret idag. Och ganska lugnt mitt i det hektiska. På eftermiddagen tog jag en värmande tur i Botaniska trädgården. Där njöt jag av värme, ljus och fantastisk och färgrik växtlighet. Här nedan några smakprov till dig som inte kan ta dig dit själv:

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, Sociala medier och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Leo-dagen 2018: I ett annat liv…

 1. MarveW skriver:

  Hm. Det här med kommunikation är svårt. Blir inte lättare av att du bland språk…

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Gissar att du menar blandar språk. Nej det gör jag inte, jag skriver i kod. Skälet till det förklarade jag häromdan. Jag skriver dagbok här, men när jag inte får skriva vad jag vill tvingas jag till löjliga och absurda lösningar för att få ur mig tankar och känslor som jag anser mig ha rätt till, men andra personer tycker att jag ska tiga om. Får jag inte ur mig skiten exploderar jag. Nu hoppas jag bara att jag kommer ihåg vad jag menar i framtiden. Den här bloggen är ju också till för mitt dåliga minnes skull..

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.