Tisdagen den 26 juni 2018: Återhämtning, vila, stimulans – in my dreams


 Kära dagbok…

Lucifer på en bricka

Brick-bebisen Lucifer behöver mat och pottömning.

Det är tur att det finns spännande utmaningar i tillvaron. På jobbet har jag stått/står jag inför en sån och jag har än så länge hanterat den väl. Måtte jag hålla fullt ut! Det är ett stort och råddigt projekt. Problemet är att jag är så himla trött i själen mest, kroppen delvis. Semestern 2018 ligger inom tre veckor, men den blir inte alls såsom jag hade hoppats på eller tänkt. Hur den blir vet jag visserligen inte. Jag vet bara att den troligen inte lär innebära nån direkt vila och nån större mängd stimulerande input. Oron dröjer kvar i kroppen och om den inte släpper snart måste jag bara dra nånstans. Frågan är vart. Jag ångrar jättemycket att jag valde bort en Englandstripp över en helg före semestern. Skälen till mitt val var att jag tänkte på både andra och mig själv: dels att mor och dotter behöver egen tid samt våra tre katter behöver nån som ger dem mat och tömmer deras pottor, dels behöver jag själv egen tid hemma och Fästmön och jag skulle ju ändå få varannan vecka egen tid ihop. Katter och andra människor går inte att ställa åt sidan, så jag får juhlstik niss friäs i sommar eftersom kjuller sin gpro. Om jag nu orkar. Jag är faktiskt inte så säker på det. Även såna som jag borde ha rätt till återhämtning, vila och stimulans. Men vi vet ju att krimsets sont utreklitt och att rästlus kpri smitt. Och min uppgift i livet tycks vara att fliuuurt stregft glaff. Märkligt, när det ändå finns två tpyrteer. Anna är också jättetrött, men har i vart fall Englandstrippen och en semestertur med E att se fram emot. Sen ser vi förstås båda fram emot fem dar i Stockholm under och efter Pride. Men för mig känns fem dar på fem veckor som alldeles för otillräckligt. Det oroar mig.

∼ ♦ ∼

Citrus på natten

Citrus var sällskapssjuk både i natt och i morse.

Jag har inte gjort så mycket mer sen igår. Det blev ingen tid till läsning när matlagning, middag och nachspiel på det var avklarat. Jag åkte för att hämta hem Anna som hade jobbat och som jag vet har ont i en fot. Vi satt på balkongen en stund och delade på en chokladbit och sen blev det läggdags. I morse var jag ensam uppe igen, för E har sommarlov och Anna jobbar kväll. Katterna fick mat, men äter dåligt. Citrus var extra sällskapssjuk både i natt och i morse. Det verkar som de andra två mest hänger på balkongen och/eller sover. Hos Fänriken var Citrus den som mest var på balkongen. Jag försökte karda katterna igår, men det var som om de inte heller riktigt hade ro.

∼ ♦ ∼

Mini nära

Mini vill ha GOD mat, inte fisk från ICA Basic-sortimentet, säger hon.

Till middag i kväll hade E önskat korv och spaghetti. Nä jag avskyr verkligen matlagning och att steka korv är bland det äckligaste jag vet. Men jag behöver själv äta ett mål lagad mat om dan när jag jobbar, så det är ju ingenting att gnälla över eller älta om, det är bara att göra. Jag stekte upp en hel falukorv (vidrig lukt!) till E och Anna och kycklingkorv till mig. Katterna fick kyckling i kväll, men de åt inte den heller. De gillade inte fisken jag serverade igår kväll och i morse, så den sorten, från ICA Basic, köper vi nog inte mer. Mini har ätit minimalt (!) liksom Citrus. Lucifer slängde i sig maten när
hungern tog överhanden.


Till lunch hade jag smörgåsburken med mig,
fylld av härliga mackor med kalkon och Brieost, tomater och vår egen sallad samt en liten yoghurt. Men det var litteraturen som hade den prominenta rollen. De här senaste dagarna har jag knappt haft tid att läsa hemma. Och när tiden har infunnit sig har tröttheten tagit över.

∼ ♦ ∼

Innan jag åker och hämtar Anna från jobbet hade jag tänkt läsa en stund. Men även om Anna har gjort massor här hemma idag på dan noterar jag att vissa saker återstår att göra. Nåja, jag tänker unna mig fem minuter med TV-tidningen innan jag vattnar och bäddar. Klockan 21 i SvT 1 börjar säsongens första avsnitt av sex av Morden i Midsomer. Vi missar därmed början av The Ghost of Causton Abbey, men det får vi leva med. Jag har även ställt DVD-hårddisken på inspelning ifall vi missar mycket. Då kan vi titta tillsammans nån annan kväll. SvT Play använder jag bara i nödfall.

Morden i Midsomer 2018

Morden i Midsomer startar i kväll med The Ghost of Causton Abbey.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, HBTQ, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.