Tisdag kväll den 19 juni och onsdagen den 20 juni 2018: Tigande tung tystnad, tillfreds?


 Kära dagbok…

Blå täcken

Tystnad som tunga, mörkblå täcken…

Tystnad kan vara som lätta moln på en klarblå himmel. Det kan också vara ett tigande som ett tungt mörkblått täcke som ligger över en och nästan kväver en. Så länge tystnaden är självvald är i alla fall jag ganska tillfreds. För tillfället är den emellertid inte det, känner jag. Tvärtom tätnar tystnaden. Jag talar minimalt med andra människor trots att jag jobbar heltid som kommunikatör och numera är sambo privat. Vissa dar känns det som om jag inte har nån alls att tala med. Jag är väl ointressant, bara en som tycker om att läsa böcker och skriva. Men jag ska säga dig, kära dagbok, att hade jag inte böckerna och dig, då… Tack vare böckerna får jag intryck från andra världar så att jag inte förtvinar av just brist på intryck. Och genom att skriva ord här känns det nästan som om jag pratar och får svar som är flerstaviga och inte enbart konsonanter eller enstaviga. Jag blir endast delaktig i ett fåtal dialoger och det handlar enbart om att nånting önskas av mig. Det gör mig ledsen, men jag kan inte skylla på nån annan – jag har själv bäddat. Och jag är själv dålig på att bara höra av mig.

Vita molntussar på blå himmel

Tystnad som lätta moln på en klarblå himmel…

∼ ♦ ∼

Ostmackor med rädisor kaffe och boken Silvervägen

Kvällsmat igår.

Igår kväll hörde jag i alla fall mig själv knapra på knäckemackor med ost och egenodlade rädisor till kvällsmat. De senare var både saftiga och rika i smaken, jag måste komma ihåg sorten till kommande år. Om det kommer nya år och nya möjligheter, förstås. En ny möjlighet hörde jag att nån ska få och det glädjer mig otroligt. Det finns hopp om att saker och ting ska ordna sig. Nu kan jag bara hoppas på att jag får stötta på ett bra sätt i praktiken. Jag kan inte köra långa saker och jag kan inte lyfta tunga saker, men det finns förhoppningsvis annat jag kan bidra med som behövs.

 

 

Böckerna Silvervägen och 1793

Bokbyte från en kandidat till ett svenskt deckardebutantpris till en annan dito.

Gårdagskvällen i övrigt förlöpte med läsning och katterna. Jag läste ut den vidunderliga debuten Silvervägen och bytte till en annan debutdeckare, också den kandidat till samma debutantpris, men redan prisad som Årets bästa svenska debut 2017 av Svenska Deckarakademin. Den senare är en historisk deckare som jag köpte först när den kommit ut i pocket. Pocketutgåvor är ju lättare att ha med sig, i till exempel jobbväskan. I skrivande stund har jag just börjat på boken 1793 och är cirka 50 sidor in i bokens totalt ungefär 450 sidor. Även om det här också är en deckare känns det som helt rätt att välja att läsa just den här boken nu. Alltså att gå från en spännande nutidsroman till en historisk deckare gör att jag lättare kan hålla kvar böckerna var för sig i minnet. Jag måste också säga att det är spännande att läsa riktigt bra debutdeckare. Även om jag inte är så långt in i 1793 har den redan från början visat hög litterär klass. Jag hoppas att den håller ända till slutet.

∼ ♦ ∼

Vädret är lurigt. Himlen är klarblå och molnfri, men det blåser som 17. I morse promenerade jag visserligen till jobbet med jackan i väskan. Det är bara inga sommartemperaturer längre. Midsommarafton ska bjuda på regn och cirka elva grader. En får värma sig med ett par snapsar Östgöta sädes.

Lunchlax och boken 1793

Dagens lunchlax och lite läsning till den. Smörgås och keso sparar jag till i morgon.

I morse tog jag en dusch och tvättade håret innan jag satte mig till frukostbordet. Jag har kommit på att det går nästan lika fort att duscha som att tvätta sig. Känner mig fräsch när jag kommer till jobbet och kontoret luktar inte ångest utan doftar rent. Jag har påbörjat kommunikationsplanen som Högsta Tjifen och jag ska slutföra i morgon förmiddag. Det är en grannlaga uppgift, det gäller att väga varje ord på guldvåg, känns det som.

Idag var det sista dan före semesterstängningen som ”min” lunchrestaurang hade öppet. Jag har köpt lunchlåda där nästan varje dag i våras. När det blev varmt har jag köpt sallad och när jag har tampats med illamåendet har jag köpt smörgås och drickyoghurt. Nu vet jag inte riktigt hur det blir, för nåt behöver jag äta på luncherna de tre återstående arbetsveckorna fram till min semester. Till lunch idag köpte jag lax och till i morgon smörgås och keso – men då bjöd tjejen på smörgåsen eftersom hon menade att den inte skulle vara lika färsk i morgon. Snällt! Illamåendet kommer och går, fast inte lika mycket och ofta som förra veckan. Det går i vågor. Magen värker, men jag var på apoteket igår efter jobbet och hämtade ut min medicin som var på väg att ta slut. Måste försöka äta så att jag inte tappar krafter.

∼ ♦ ∼

Även TV-tidningen inköptes igår och äntligen finns det nåt att se fram emot! Nästa tisdag börjar sommarens säsong av Morden i Midsomer på SvT1. Nä, jag har inte stora krav på saker att se fram emot. Nu tror jag att det blir sex avsnitt och då vet jag att det blir sommar i alla fall och inte bara tystnad.

Morden i Midsomer 2018

Det blir inte sommar utan Morden i Midsomer.

∼ ♦ ∼

I kväll blev det middag på Akropolis eftersom vi också behövde handla i en butik intill. Det blev både trams och allvar mellan rätterna. Jag är ingen bra människa, men jag har i alla fall telefonerat. Sen är kritik svidande och jag behöver lära mig att ta det – och att bli en bättre människa. Ibland är jag utvecklingsbar, ibland är jag bara… människa. Andra människor behöver också förstå att jag har fel och brister.


To be continued…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Tisdag kväll den 19 juni och onsdagen den 20 juni 2018: Tigande tung tystnad, tillfreds?

 1. MarveW skriver:

  Blev hungrig redan vid rädisorna och så fortsätter inlägget… Blir kanske en runda förbi kylskåpet.

  Gilla

 2. uppsalaewa skriver:

  Trots att jag inte vet vad som tynger dig och att det ser svart ut (trots det blå) hoppas jag att allt ändrar sig till det allra bästa och att du får en fin midsommarhelg.

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   En del ting är som de är och jag vill inte skriva vad det handlar om. Jag måste jobba för att göra det bästa av situationen/situationerna.
   En fin midsommar önskar jag dig också, blåsor och ont fot till trots.

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.