Torsdagen den 24 maj 2018: Färger och bubbel


 Kära dagbok…

Nya tischor och strumpor

Här var det inte tjockis-svart, chockerande nog.

Det här med kläder… Min mamma var jääätteintresserad av kläder. Jag har inte ärvt en enda mikrodel av den genen. För mig är kläder ett nödvändigt ont, ungefär som matlagning. Jag vill vara hel och ren och se någorlunda proper ut på jobbet. Rena kläder har jag, ibland finns det hål här och var i dem. Men värst av allt… proper är jag definitivt inte. Jag gillar bekväma kläder, inte moderiktiga. Kläder ska passa årstiden och temperaturen. Visst ska de vara snygga, men de får inte sitta åt över traktordäcken och ska jag bära dem bör de vara i färger som ser OK ut på mig. Nu är det rätt enkelt för jag kör för det mesta med tjockis-svart, fet som jag är. Fast… även feta människor har rätt att vara lite färgglada. När jag nu skulle ta mig i kragen(!) och inhandla kläder igår gav jag mig den på att det skulle vara färger, inte svart. Jorå, jag kom hem med underkläder i vitt och grått, två par strumpor med svart botten fast med färgglada prickar och ränder samt tre tischor som inte var svarta alls. En var lite mörkblå och vit, en var ljusblå och vit och en gick åt det smutsrosa hållet. Ja, jag är helt chockad över mig själv! Sen blev jag ledsen och grät en skvätt för att jag inte kunde ringa och berätta för mamma och få applåder.

Mini tittar på TV

Mini och jag tittade på TV igår kväll.

Gårdagskvällen blev bara konstig och fel. Jag är känslig, känner mig skör och samtidigt jättearg. På vadå? Jag vet inte. Det var som om katterna kände min obalans. Mini kom och satte sig hos mig i bästefåtöljen och vi tittade på Morden i Sandhamn tillsammans. Jag klappade henne och meddelade henne att såväl hon som hennes barn numera är försäkrade. Idag har jag betalat helårsförsäkring för alla tre katterna. Försäkringsbolaget behövde en journalkopia på Lucifer och den har de fått. Vi får hoppas att inte riskbedömarna har nåt att erinra. När jag tittar tillbaka på hans kräksjuka misstänker jag att det var nån sorts tillfällig maginfluensa, om nu katter kan ha det. Han är hur pigg som helst idag och gick inte ens ner ett gram i vikt när han var sjuk.

∼ ♦ ∼

Rosa blomma nära

I morse tog jag mig tid att fota denna vackra blomma.

Det var bara cirka tio grader i morse när jag gick till jobbet, så det fick bli tröja på. Jag vinkade åt Stora Hunden och hennes husse och tog mig tid att stanna och fota en vacker rosa blomma. Som vanligt vet jag inte vad blomman heter. Det blev dåligt med sömn i natt, så ögonen har varit grusiga hela dan och jag skippade forumet jag tänkte delta i på eftermiddagen. Jag har skrivit en del texter och bland annat lagt ut en nyhet på en webbplatserna jag är ansvarig för.

Jag kånkade med mig Ögonvittnet till en kollega som jag vet gillar deckare precis som jag. En vill ju styra in sina arbetskamrater på rätta litterära vägar. Just den här arbetskamraten har ganska lika smak som jag, så jag tror att det blir lyckat.

Freixnet Prosecco och brickor

Det bubblar i tillvaron. Den här flaskan tycks stå och vänta på att få plats i kylen så att den kan öppnas och drickas.

Jag behövde uppmuntra mig rejält eftersom jag har intentionen att tvätta Clark Kent* senare i kväll. Min helg blir som vanligt inte som jag ursprungligen tänkt. Det verkar vara så att antingen händer ingenting på helgerna eller också händer lite väl mycket. Det liksom bubblar och sjuder av aktiviteter. De två saker jag inte ruckar på är att träffa hitresta vännen på lördag samt biltillfixningen inför besiktningen nästa vecka. Sen vill jag förstås umgås med E, som har varit hos sin pappa i två veckor, och min yngsta bonusdotter, som återvänder till oss i helgen innan hon reser till England med sin pappa för att bland annat hälsa på min äldsta bonusdotter. Och som grädde på moset är det den färgsprakande och bubblande kulturfestivalen i Uppsala. På söndag är det Mors dag, men det firar jag ju inte längre. Gulliga vännen FEM har lovat att titta till graven och skicka mig en bild. Det gjorde mig så rörd att hon erbjöd sig. En resa neråt landet ska planeras in om bara bilen går igenom besiktningen.

∼ ♦ ∼

Vår kattkille verkar helt återställd och frisk och min onda fot känns något, något bättre. Jag har använt Linnex morgon och kväll och det tycks vara ett universalmedel inte bara för muskler utan också för leder. Och när det gör ont att gå tänker jag på det R sa, att jag vid varje steg krossar röda blodkroppar och snabbare bildar fler. Det behöver en sån som jag vars nytillverkning av erytrocyter är för långsam.

Idag belönade jag mig för såväl klädinköp och annat. Belöningen blev litterär. Jag fick påssjuka, helt enkelt. Eftersom jag inte fick höra några applåder från mamma om gårdagens shopping vill jag ge mig möjligheten att höra prasslet av nya boksidor. På vägen hem från jobbet passerar jag flera bokhandlar och idag fick en av dem besök av mig.

∼ ♦ ∼

*Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Krämpor, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Torsdagen den 24 maj 2018: Färger och bubbel

 1. MarveW skriver:

  Applåder för bra shopping!

  Gilla

 2. Anne skriver:

  Skönt att höra att Lucifer mår bra igen! Jag tror nog att även katter kan få lite magsjukeslängar (observera tror, säker är jag inte).
  Det där med svarta kläder (eller grå möjligen) är något jag ägnar mig åt också. Inte för att jag är direkt överviktig (inte alls faktiskt) utan för att jag fått för mig att jag sticker ut alldeles på tok om jag tar på mig något annat. Outgrundliga äro hjärnans virrtankar 🙂

  Gilla

 3. FEM skriver:

  Det där var en skaplig påssjuka! Har en varit duktig och handlat på sig lite färgglada klädesplagg så får en baske mig lov att underhålla sitt stora intresse och köpa på sig en kasse böcker också. Riktigt klokt gjort!! :):)

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Eller hur?! Tack för att du stöttar mig i min shopping. 😛 Jag avskyr verkligen att köpa kläder. När jag var barn blev mamma och jag alltid osams och pappa och jag… Ja, han var lite ointresserad av kläder som jag. 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.