Onsdagen den 23 maj 2018: Måste hinna med…


 Kära dagbok…

Lucifer på balkongen

Lucifer njuter när han får ägna sig åt att hänga på ballen.

Det här med djurförsäkring skulle inte bli lätt, det fattade jag innan. Det handlar om att förstå och hinna anteckna när en pratar i mobilen med en försäkringshandläggare. Eftersom Queen Mini har tagit över min skrivbordsstol fick jag sitta på en fotpall i Bokrummet och anteckna. Efter samtalet kom tre offerter via e-post. Självklart blev jag tvungen att mejla senare på kvällen och be om nya offerter. På förmiddagen idag kom… en jävla enkät… Lite senare trillade två nya offerter att ta ställning till. Sen behövde vi komplettera och hej och hå… och så fallerade tekniken. Men försäkrade katter blir det, så nu kan folk som läser här sluta att bekymra sig över detta. (Rent oförskämt tycker jag att ifrågasätta andra människors ekonomi.)

Däremot blir jag glad över alla som har bekymrat sig över Lucifers mående. Han fick vanlig blöt kattmat från och med igår och han mår hur bra som helst. Hans allmäntillstånd var knappt påverkat när han var sjuk, mer än att han var väldigt rädd på Djursjukhuset – som väl de flesta katter är. Sen gillar han inte att sitta i bur eller att åka bil heller. Nu hoppas vi att han slipper det på ett tag. Han njuter i fulla drag av att hänga på ballen* hemma. Citrus hänger också där, men igår kväll, när där var som skönast, tyckte lilla knäppfian att det var skönare att ligga på vardagsrumsmattan och glo in i soffan… På bilden nedan vände hon sig emellertid om en kort stund.

Citrus på vardagsrumsmattan

Citrus föredrog vardagsrumsmattan igår kväll.

∼ ♦ ∼

Även i morse var det lite svalare än vad en är van vid, men jag tog i alla fall ingen tröja med mig. Jag behövde gå ett par ärenden på vägen hem efter jobbet, nämligen, och hade ingen lust att eventuellt få släpa på ett ytterplagg. Vi gick ju iväg igår kväll för att hämta ett paket till min sambo och handla. Det enda jag skulle ha… glömde jag att köpa. Stressad, förälskad eller åldern? Ja, oavsett vad fick jag fixa det på hemvägen idag.

Vardagsmorgonsfrukost med boken Ditt liv och mitt

Typisk tofflisk vardagsmorgonfrukost.

Vardagsmorgnar försöker jag i alla fall inte att stressa. Det är viktigt för mig att kunna börja dagen lugnt – för sen vet jag att dagen brukar bli allt annat än lugn. Innan jag går till jobbet äter jag grekisk yoghurt med honung och müsli och ibland bär i. Två muggar svart kaffe blir det för att jag ska klara mig utan kaffe hela arbetsdagen. Det går inte att dricka rävgiftet på jobbet. Och så läser jag, förstås. Rutinerna är nästan desamma när E är hos oss, men då har jag till uppgift att se till att han kommer upp och får i sig nåt ätbart. Sen brukar vi gå samtidigt och ta sällskap den första biten på väg till jobb respektive skola. Om Anna är ledig eller börjar sent brukar jag ge katterna mat. Sen promenerar jag till jobbet på cirka 20 minuter numera, trots att det är uppför. Idag handlade mycket på jobbet om dataskyddsförordningen. Jag fick OK på texten jag skrev igår som ska publiceras fredag morgon, så jag förberedde för publicering. På eftermiddagen hade projektarbetsgruppen sitt sista möte.

∼ ♦ ∼

Instagram logga

Nä, på Instagram vill jag låta bilderna, inte orden, tala.

På tal om läsning såg en av mina följare på Instagram att jag läser boken på bilden ovan och efterfrågade en recension. Jag svarade att jag skriver om ALLA böcker jag läser på min blogg, underförstått inte på Instagram. Vissa böcker får jag för recension från författare eller förlag. Recensionsinlägg blir lite längre och fylligare än vanliga blogginlägg om böcker jag har läst. Men båda typerna av inlägg får omdömen av mig. På Instagram tycker jag att bilderna ska tala mer än orden. Jag läser själv aldrig långa bildtexter på Instagram, jag orkar inte med det småttiga. Nej, för mig är Instagram foton och det här att en bild ska säga mer än tusen (?) ord. Så tycker förstås inte alla och var och en gör ju som den tycker är bäst.

∼ ♦ ∼

Jag passade på att köpa mig lite kläder på vägen hem från jobbet. Det blev två BH:ar, två par strumpor och tre tischor. Inte en enda av de senare var tjockis-svart, för övrigt! Det är sånt en behöver när en jobbar och inte har särskilda arbetskläder. I vintras köpte jag mig en tröja och för lite sen köpte jag mig en jacka. Oj, så jag shoppar och slösar pengar på mig själv. Efter det avlöste jag Anna med dammsugning och så har jag suttit med mina räkenskaper. Jag och siffror är ingen lyckad kombo. I helgen måste jag hinna med såväl människor (familj och vänner) som vissa aktiviteter utanför Main Street (göra Clark Kent** fin inför besiktningen på tisdag med mera). Några snabba varv med dammsugaren brukar det också bli i hemmet på Main Street under en helg. Jag står inte ut annars.

∼ ♦ ∼

*hänga på ballen = vistas på balkongen
**Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt, Sociala medier, Vänner och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Onsdagen den 23 maj 2018: Måste hinna med…

 1. Veggiehäxan skriver:

  Skönt att Lucifer är bättre nu!

  Gilla

 2. Jag skulle också behöva shoppa lite nya ”sommar”kläder, för vi får väl hoppas att det blir sommar även i juni/juli, även om man blir lite orolig när maj varit så varm 🙂

  Skönt att det fortfarande är bra med lillkissen !

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det blev tre tischor, strumpor och underkläder. Inte min favoritsysselsättning att shoppa kläder. 😦
   Hur det blir med sommaren det spörs, det. Idag och igår har vi haft något svalare, men Uppsala slog ju rekord i förra veckan med 29,9 grader en dag.
   Jätteskönt att han är OK! 😛 Han har fått vanlig mat i tre dagar nu och mår som en prins. Dessutom är han försäkrad numera.

   Gilla

 3. fruhatt skriver:

  Skönt att missen mår bättre! En del människor ääälskaaar att lägga sig i andras liv. Och då helst andras ekonomi. Det finns då fölk till allt . Tröttsamma typer.
  Kram

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja det är jätteskönt att Lucen är frisk. Han är precis som vanligt och nu har han ätit vanlig kattmat utan att må dåligt i flera dagar.
   Jag verkligen avskyr när andra människor talar om för mig hur och vad jag ska göra om jag inte har bett om råd, förstås. Och när somliga tror att de vet ”allt”, även om min privatekonomi, då ser jag bara rött. 👿
   Kram!

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.