Ett vitt vin: Casal di Serra Classico Superiore 2016


Ett inlägg om ett vitt vin.


 

Casal di Serra

Casal di Serra var fint och fräsch till räkor en varm kväll på balkongen.

För snart en vecka sen hade min sambo och jag bestämt att vi skulle äta räkor. Vi brukar göra det när vi är ensamma eftersom E inte gillar skaldjur. Som alltid var det svårt att välja vitt vin till – för vitt måste det ju vara till räkor som en skalar själv vid bordet.

Vi köpte två flaskor, blundade och valde Casal di Serra Classico Superiore 2016. Vinet kostar 95 kronor och är ekologiskt.

Anna gillar vita viner med smak av citrus. Såna viner faller ofta även mig på läppen, med tillägget att jag vill ha dem knastertorra och serverade väl kylda. Eftersom värmeböljan hade inletts här fick vinet åka lite in och ut ur kylskåpet för att passa min gom.

Systembolaget förordade vinet till fisk och skaldjur, så för en gångs skull var vi överens. Detta kan en läsa om vinets smak och doft på Systembolagets webbplats:

”Fruktig smak med inslag av päron, gröna äpplen, örter och citrusskal. […] Fruktig doft med inslag av päron, grön banan, örter och citrus.

Jag kan inte påstå att jag kände nån doft av grön banan, men vinet var härligt friskt och fräscht denna varma kväll. Citrussmaken var tydlig. Egentligen finns det inte mycket mer att säga om det här vinet än att det passade fantastiskt bra till räkor med tillbehör som limeaioli, avocado, rostat bröd med mera. Nu gäller det bara att jag minns namnet, för det här är ett prisvärt vitt vin som jag definitivt köper mer av.

Toffelomdömet blir det högsta.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.