Kristi Flax eftermiddag och kväll samt fredagen den 11 maj 2018: Glömskan är tack och lov inga barns moder


 Kära dagbok…

Kyckling souvlaki grönsaker strips öl vin

Min Kristi Flax-middag.

Jaa, jag säger då det. Glömskan har blivit mitt nya mellannamn. Igår glömde jag till exempel, för att nämna några småsaker, sovrumsdörren öppen – två gånger. Inte så förskräckligt kan en tycka, fast det är ju det där med katterna som vi inte låter gå in i sovrummet alls. Hårfritt ställe, typ. Andra gången jag hade en käpp i rövva var min sambo hemma, tack och lov. Då hade nämligen lilla Citrus upptäckt den öppna dörren och smitit in.

Två gånger igår glömde jag också mobilen. Den ena gången var när E och jag tog en promenad för att köpa glass uppe i stan i finvädret. Fanns massor av fina saker att fota – men det gick ju inte. På kvällen när vi åt middag på Akropolis hade jag också glömt mobilen. Jag fick på nåder låna Annas mobil och fota av min middag, det var allt. För övrigt var maten god, ölen kall, vinet smakrikt men okänt och serveringspersonalen pratsam.

Efter en tur in på Korgtassen kom vi hem i lagom tid för att maten skulle sjunka så vi kunde äta mer godsaker till andra semifinalen i den däringa musiktävlingen. Jag tvingade mig att sitta med och satt mest och morrade och tröståt Fazers Rapsbag… Raspberry & liquorice. Du vet, den där chokladen som ser ut som om den innehåller rapsbaggar. Anna låg på soffan och frös (!) och våra barn E och Lucifer… tittade på TV.

 

Jag och Mini på sofflocket

Vi trivs bäst på sofflocket på ballen, Mini och jag.

Nej, det var en varm Kristi Flax och ärligt talat var det skönast på ballen*, tyckte både Mini och jag. Annars tror jag att värmen påverkar även djuren. De äter inte så mycket nån av dem och Snuffe a k a Lucifer har varit lite ämlig. Till och med vännen Mia kände sig risig när vi telefonerade på eftermiddagen. Gott att höra den välbekanta rösten, om än lite rostig och raspig.

Märkligt nog var klockan över ett innan vi gick till sängs. Men Anna och jag fastnade vid en dokumentär på SvT om transsexuella barn. Det var riktigt intressant och en insåg att vissa saker inte har några enkla svar – eller är enkla i sig. Det är i alla fall gott att veta att transbarn idag får bättre hjälp än förr i tiden. Märkligt nog anser SvT Play att programmet inte är lämpligt för… barn…

∼ ♦ ∼

 

Ledig fredag idag – underbart! Jag klev upp lite senare än vanligt och gav katterna mat. Lite senare var det Annas tur att skutta upp. På köpet fick hon då torka spyor här och var. Lucifer är inte riktigt OK, men antagligen hade han slafsat i sig maten för snabbt. Och så är det värmen som tar på, märker jag. Katterna är slöa och varma och ligger mest och sover där det är mörkt och något så när svalt. Fortsättningen på morgonen blev lugnare och omfattade som vanligt kaffe och bok på sängen. Medan tonåringen sov ut intog vi lyxfrukost på ballen. Härligt!


Vi fräschade till oss bäst det nu gick 
och sa ”hej då, hälsa pappa” till E. Sen låste vi, det vill säga jag, in honom. Det var dumt. För vi åkte och storhandlade – allt från ansiktsvatten och vitt vin för kvällens räkor till kattmat och korv – och var borta i många timmar. Det var förstås jag som låste och jag låste båda låsen. E har inte riktigt kläm det övre låset och kunde därför inte ge sig iväg förrän vi kom hem fullastade. Annas snälla mamma ringde oss under handlingen så vi kom överens om att åka dit i helgen för att sätta potatis. Sättpotatis och fröer handlade vi idag, fast jag vet i skrivande stund inte exakt var fröerna är. Jag minns (!) bara att jag först sa till Anna att jag kunde ta med mig fröerna skulle ner till bilen igen föra att hämta mitt solglasögonfodral jag hade glömt (…) där. Men fröerna glömde jag förstås ta med. Sen kom jag på att vi kunde lägga dem vid bilnyckeln eftersom vi ska ta bilen till odlingarna. Fast… jag har inte kommit ihåg att lägga fröpåsarna där ännu… Två GT** och en påse chips senare har jag fortfarande ingen aning. Men vi har fina blommor – trots att Citrus tog en smakbit – på vår balle i alla fall, tack vare Anna.

Nu ska jag kolla om min Sarons lilja har somnat, om Snuffe har kräkts igen eller om lilla Citrus har rymt eftersom jag skrek röt ”NEJ!” åt henne när hon smakade blommor.

Lucifers rosa nos

Lilla ynklingen sussar.

∼ ♦ ∼

PS Jag TROR att jag eventuellt glömde att stänga fönstret till Bokrummet i natt… eller också har vi spöken som öppnade det.

*ballen = balkongen
**GT = gin och tonic


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Dagbok, Epikuréiskt, Familj, HBTQ, Mat, Musik, Personligt, Trams, TV, Vänner, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.