Hon som inte vet


Ett inlägg om en bok.Karen Clevelands bok Hon som inte vetI veckan kom ett överraskande vitt paket
hem till mig från Norstedts förlag. Paketet innehöll ett förhandsexemplar av den svenska utgåvan av Karen Clevelands bok Need to know. På svenska får boken titeln Hon som inte vet och den kommer troligen ut nästa vecka. Tack Norstedts! Recensionsdatum är först den 4 juni, men eftersom detta inte var nån bok jag fick för recension skriver jag här ett kort inlägg om boken – precis som jag gör om alla böcker jag läser. (Recensioner är för övrigt längre och märkta Recensioner i rubriken.)

Vivian Miller jobbar för CIA. Hon är fyrabarnsmor och gift med Matt. En dag när hon kommer till jobbet för att arbeta, som vanligt med att avslöja ryska spioner i USA, hittar hon en mapp. Mappen innehåller bilder på fem infiltratörer som lever under falska identiteter i USA. En av bilderna föreställer… Matt. Plötsligt sätts hela Vivians tillvaro i gungning. Hon slits mellan plikten gentemot sin arbetsgivare och sitt land och kärleken till sin familj. Ska hon ange Matt eller ska hon låta bli? Oavsett hur hon gör lär hennes liv gå sönder.

Det här är en riktigt spännande och obehaglig spionthriller. Att tvingas stå inför de val Vivian gör är snudd på omänskligt. Valen måste ändå göras och de leder förstås till konsekvenser. Författaren bygger snyggt och säkert upp spänningen och läsaren känner starkt med Vivian – även om läsaren i det här fallet inte är CIA-analytiker.

Jag skriver inte mer än så här, men Toffelomdömet blir det högsta trots att det är en debutroman. Gillar du spionthrillers ska du definitivt hålla utikik efter den här boken.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Hon som inte vet

  1. uppsalaewa skriver:

    Vilken tur du har som får böcker både för recension och utan. Bra för oss andra också med dina boktips.

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.