Onsdagen den 18 april 2018: Korvtjuv förstärkte budskap och gav återkoppling på turnéliv


 Kära dagbok…

Kaffe kaka och boken Lyckofällan

Balkongfika igår kväll.

Det blev en helt underbar kväll igår. Plötsligt var det nästan sommarvärme, så tröjan fick stanna kvar på jobbet. Katterna och jag hängde på balkongen. De ville för en gångs skull inte äta, men jag grillade kalkonkorvar – trodde jag! – till mig i ugnen i köket så att brandvarnaren tjöt. Det var bara det att jag snodde min sambos korvar. För min mages skull är jag enormt tacksam att hon hade kycklingkorvar och inte korvar av annat slag. Men jag ligger inte bra till nu hemma och mitt nya namn är Korvtjuven. I vart fall avnjöt jag Annas korvar, dem hon bespetsat sig på till middag idag, på ballen*.  Lucifer orkade bara tigga en mycket kort stund i värmen. Vi hade det rätt mysigt där ute tillsammans. Lite senare gjorde jag pressokaffe och hittade ett par bondkakor som jag knaprade på till go-kaffet. Jag läste vidare i Lyckofällan med blyertspenna och lärde mig om hur jag kan förminska negativa tankar. Bra knep i boken, faktiskt!

Katterna reagerar inte längre på tågen, men fåglalåt var intressant. Jag fick borsta dem alla tre, även om Citrus knappt var stilla. Hon blev minst borstad och hon är kanske den som näst bäst behöver kardan. Från Mini fick jag fem stora högar hår, nästan början till vantar eller sockar.

Att få med alla tre katterna på en bild är i princip omöjligt, men jag filmade en liten snutt när vi var på ballen allihopa igår kväll:


Anna hade tillverkat en skylt till snubbarna från Telia
 (som ska installera ett långsamt bredband vi inte vill ha) så att de inte ska släppa ut katterna av misstag. Jag förstärkte den med rödpenna. Idag har uppenbarligen några snubbar varit i vårt hem, för det sitter en liten dosa på väggen i hallen. Jag fick sopa efter att nån borrat för att sätta upp den. Alla katterna var kvar i hemmet, men jag vet inte om arbetet är färdigt eller om snubbarna ska komma tillbaka.

∼ ♦ ∼

Kaffe och läsning på bilverkstan

Jag läste och besvarade en del jobbmejl medan jag väntade på min bil, men jag läste också om decentrering.

Min onsdag inleddes på bilverkstanNej, det är inget fel på Clark Kent** igen, han skulle få på sig sommartofflorna. Jag är nöjd med att ha däcken på hotell hos Bil 3:an, för annars hade jag fått förvara dem i garaget som jag delar med de andra i huset. Det räcker med att nån glömmer sänka garageporten så kan däcken vara borta, ju. Nu är de i tryggt förvar och när bilen var klar fick jag tydlig information om mönsterdjup på alla fyra däcken. Totalt betalar jag 900 spänn för hjulskifte och däckhotell per säsong. Det är det värt. Det jag var lite mindre nöjd med idag var väntetiden (jag var tvåa att lämna in min bil i morse) och alla ljuden. Dels står en TV påslagen där kunderna får sitta och vänta på sina älsklingar bilar, dels pratar vissa kunder väldigt högt i mobilen alt. kollar ljudklipp utan att ha lurar. Kort sagt blev jag trött och jag styrde inte kosan mot jobbet förrän klockan hade passerat åtta. Då hade jag i alla fall hunnit läsa och besvara ett antal jobbmejl via mobilen, men jag tog också en stund till att läsa om decentrering i min bok på gång (Lyckofällan). Jag hade tur att få en parkeringsplats bakom Blåsenhus (grannhuset till Segerstedthuset där jag jobbar) för halvvägs till jobbet började det regna. Lite regn och grått idag, alltså, men redan 5 grader varmt vid sextiden i morse.

På jobbet hade jag ett väldigt bra avstämningsmöte där jag samtalade och hade en god dialog med en av enhetscheferna. Mötet handlade om min kommunikationsturné som nu är genomförd i den enhetschefens samtliga team. Jag vill hoppas och tro att enhetschefen tyckte att det var givande att få återkoppling och en stunds samtal om hur teamen kommunicerar och vilka frågor som är på tapeten när det gäller kommunikation. Jag bokade även in ytterligare ett team samt diskuterade innehållet i övningen med en enhetschef vars enhet är ganska liten – enheten är en lagom grupp storleksmässigt för en kommunikationsövning. Och så jobbade jag med mitt nyhetsbrev som ska ut på fredag förmiddag. Eftermiddagens mest intressanta var en nätverksträff med näthat och -hot som tema. Jag träffade återigen säkerhetspersonen som hjälpte mig för snart två år sen och fick möjlighet att tacka.

∼ ♦ ∼

Hemma väntade ett spännande paket från Norstedts förlag med Anna Bågstams bok Ögonvittnet som jag har fått för recension. Den boken ser jag fram emot att läsa. Tack Norstedts förlag och tack Anna Bågstam för hälsningen inuti boken!

∼ ♦ ∼

I morgon kväll har jag fått ett tungt och sorgligt uppdrag, men självklart finns jag till för den som behöver.

Grönt valv i Botaniska trädgården

Mot evigheten..?

 

∼ ♦ ∼

*åt på ballen = åt på balkongen
**Clark Kent = min lille bilman


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, Jobb, Mat, Personligt, Trams, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.