Söndagen den 8 april 2018: Hemmets drottning och andra figurer


 Kära dagbok…

Queen Mini

Queen Mini i egen hög person, denna gång i kökssoffan på balkongen.

Så har jag lyckats kämpa till mig min skrivbordsstol en stund. En skitsur katta stryker omkring här och ger mig Onda Ögat och hittar på bus – allt för att jag ska lätta på min rumpa och ”ge tillbaka” stolen till henne. Jag pratar förstås om Mini, kattmamman Mini. Eller Queen Mini, som jag kallar henne i vissa sammanhang. Skrivbordsstolssammanhang, till exempel.

Igår försökte jag sitta i skrivbordsstolen och skriva. Varje gång jag fått ett bra flow hittade Queen Mini på nåt stolligt. Vid första braket var jag övertygad om att en blomkruka fallit till golvet nånstans. Skitkul eftersom jag hade dammsugit tidigare. Men icke! Det visade sig att det hade varit cat fight mellan mor (Queen Mini) och dotter (Citrus) i köket vid matskålarna så att vattnet i vattenskålen hade sprutat som en fontän över köksgolvet. Bara för gamla Tant Tofflan att torka. Att städning är ett Sisyfosarbete när en bor ihop med katter fattade jag efter tre dars samboskap.

Mini sover i skrivbordsstolen

Queen Mini i min sin skrivbordsstol.

Jag fortsatte att skriva när lugnet plötsligt bröts av ett skärande krafsande. Givetvis flög jag upp och in i Djungelrummet, f d Mellanrummet. Tror du inte kattf*n Queen Mini hade krafsat ur jord ur en blomkruka? En av de större blomkrukorna förstås… Då skrek jag åt henne. Sen sopade jag, för lilla Citrus är vettskrämd för dammsugaren och jag ville inte slita fram den. Vad som hände sen? Joråsaaatte, när jag skulle återvända till datorn… Gissa vem som låg ihoprullad i skrivbordsstolen och snarkade och sov? Just det: Queen Mini.

∼ ♦ ∼

Det blev alltså städning igår på eftermiddagen. Lite lämnade jag till idag, men nu är också det gjort. Dags att börja om med att damma och torka och dammsuga, egentligen, men jag orkar inte. Det blev lite bättre väder igår eftermiddag och framför allt varmt, så jag kunde ta en balkongfika i en paus och läsa en stund medan alla andra hemmavarande sambor sov. (Nej ingen bild på den mänskliga, sovande sambon.) En kan tro att jag bor ihop med Sociala Klubben (<== ironi).

∼ ♦ ∼

Soprasasso Amarone Della Valpolicella 2010

Det blev var sitt glas igår av det här vinet.

E och jag åt kolgrillad kyckling till middag. Jag tyckte att den var jättegod, E och hans mamma, som fick den med sig i matlåda till jobbet, tyckte att den var lite stark. Men E åt i alla fall utan att klaga även om jag tror att han nog föredrar kycklingspett. Anna slutade klockan 20 igår kväll och jag dukade fram lite ostkanter och rester från fredagens midnattsfest. En vinflaska korkade jag också upp eftersom jag inte visste hur mycket vin det var kvar i den förra flaskan. Det visade sig att det var två glas kvar, så vi tog bara varsitt glas av Soprasasso Amarone Della Valpolicella 2010 (flaskan jag öppnade igår). Som vanligt kommer ett särskilt inlägg om vinet senare.

∼ ♦ ∼

Kaffe och bok i sängen

Det blev en stunds läsning och kaffe på sängen idag också.

Nu har Queen Mini härjat runt med sina barn, min gamla gunghäst, ett par mattor samt en leksaksråtta. (En kan undra vem som är mamma och vem som är barn i Familjen Katt…) Jag gissar att det är dags att lämna tillbaka skrivbordsstolen.

Jag tog en rejäl sovmorgon, läste och drack kaffe i sängen, städade och åt frukost. Pottorna är tömda, sängen bäddad och jag ska väl in i badrummet. Målet är att läsa ut boken jag kämpar med just nu. Jag har mycket svårt för hårdkokta deckare, det är bara att inse…

Nåt jag har ännu svårare för är grannar som borrar med för klen borr… MORR! Jag tror jag skickar dit Queen Mini….


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Ironi, Mat, Personligt, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Söndagen den 8 april 2018: Hemmets drottning och andra figurer

 1. Det verkar dom dina kattsambos är ena riktiga tidstjyvar 🙂 Men, dom är ju söta i alla fall.

  Härligt att ni har inglasad balkong, då får man längre tid av utnyttjande av den 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Städningen är ju inte så kul, men de är så GÖLLIGA alla tre och såna personligheter att det väger upp. Sen är vi ju två som hjälps åt att städa och det underlättar.

   Det är underbart! Sen kan det bli växthus i sommar och svårt att kunna sitta där, men Anna har hängt upp en lina med tunna gardiner mot stekande sol. Kvällstid är det så vi funderar på infravärme. Då kan vi verkligen förlänga balkongsäsongen! Men bäst av allt: ingen grillar eller röker under!!! Hurra! 😛

   Gillad av 1 person

 2. Mia Karlsson skriver:

  Det pågår en maktkamp på Main street uppfattar jag det som…….. ledsen att behöva skriva det men du kommer inte att vinna den kampen. Har försökt i 13 år 😼 de är outtröttliga di där små liven❤️

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja du, jag har förstått det. Och här är de tre mot mig. Fast det är bara Mini som vill ha skrivbordsstolen – Lucifer brukar lägga sig på skrivbordet, halvt om halvt ovanpå tangentbordet… 😮

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.