Måndagen den 26 mars 2018: Vi har vin och fåtöljer hemma, men inte Pärmen


 Kära dagbok…

Nej, nån pärmjävel har inte upphittats. Jag börjar mer och mer tro att den inte existerar. Samtidigt… my mind plays tricks with me sometimes… På jobbet idag var det emellertid inga tricks. Men jag fick lägga ögonen på nåt av det värsta jag har sett i textväg. Jag nästan grinade så dåligt var det. Och så började jag jobba med det. Efter en A4-sida kontaktade jag ansvarig chef och fick till ett litet mini-möte inklusive arbetsfördelning. Då kändes det bättre. Senare i veckan ska skribenten och jag träffas för att prata om texterna. Jag hoppas att det går bra. I mitt minne seglar det upp en fråga som NK* vid mitt förra jobb undslapp sig vid krislägen:

Har du vin?

Ja vin har vi alltid hemma – och igår kväll till Gränsland intog jag två glas Amarone med ost, kex och choklad, i sällskap av min sambo. En kan nästan säga att jag intog detta i förebyggande syfte. Fast det hjälpte inte.

 

Lucifer sover i farfarsfåtöljen

Vilken avslappnad stil han har, Lucifer Snuffe Tissemannen! Jag önskar att jag också kunde vara så där cool ibland.

Utöver hemska texter och fantasier om vin har jag granskat arbetsprover på engelska på jobbet. Jag sträckte mig i ryggen i morse och det har plågat mig hela dan trots Linnex, liksom värken i armarna. Den sätter fart så snart jag är på jobbet. Förhoppningsvis gör påskens lediga dar susen och armarna får vila. Och på tal om påsk försökte jag handla godsaker hos Fazer på förmiddagen, men fick bara en massa svamliga ursäkter om att varan var slut. Orkade inte lyssna… Jag ville helst bara slänga mig i farfarsfåtöljen, så där som Lucifer låg igår kväll. Ibland önskar jag att jag kunde vara lika cool och avslappnad som kattkillen här hemma… I vart fall njuter jag av att se hur totalt trygg han verkar. Lite skillnad mot i morse när den trehövdade Klagokören Katt körde igång med krafs och jam…

Som pricken över i på min mindre roliga arbetsdag hade jag glömt grönsaker till lunchen. Lustigt nog saknade jag det. Uppenbarligen har mitt nya liv som sambo och matlagande bonusmorsa gjort mig till en människa som vill leva lite nyttigare (gärna med vin till)…

Lax, potatis och hollandaisesås

Lax och potatis och hollandaisesås. Men var är grönsakerna???

∼ ♦ ∼

Det har kommit ett paket till mig idag, levererat ända till dörren, minsann. Ett tag trodde jag att det var provtrycket på mitt bokmanus från det förlag där jag helst ville ge ut det jag hoppades skulle bli en bok. Men det var någon annans bok. Icke att förakta, detta recensionsexemplar ska jag gripa mig an med liv och lust.

∼ ♦ ∼

Nu ska vi gå och käka nånting (kanske med grönsaker…) och sen ska jag hälla ner mig i bästefåtöljen, mitt emot den här sötnosen, Citrus. Eller Så Jävla Gullig, som vi brukar kalla henne. I morgon väntar ett tandläkarbesök och det roar mig inte, det är två år sen jag var på kontroll.

Citrus i Bruno Mathssonfåtöljen

Citrus, eller Så Jävla Gullig, i Bruno Mathssonfåtöljen.

∼ ♦ ∼

*NK = Närmaste Kollegen på mitt förra jobb


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.