Måndagen den 19 mars 2018: En helg går så fort…


 Kära dagbok…

En helg går så fort… Men tro nu inte att jag beklagar mig för att det var jobbdag idag. Den som bara klagar på sitt jobb bör byta det, tycker jag. Jag älskar fortfarande mitt arbete och jag tycker att det är roligt att gå dit. Inte en morgon har jag haft ont i magen för att jag ska gå och jobba. Nej, det handlar mer om att vi hade behövt ytterligare en dag tillsammans, jag och min sambo. Vi hann till exempel inte ta nån promenad i det vackra vårvädret. På lördagen, när vi ursprungligen hade tänkt promenera på stan i alla fall, satte ett sportevenemang stopp för det. Vi gjorde andra ärenden då i stället, storhandlade, till exempel. Igår hade vi gäster. Det innebar att vi behövde städa bort lite katthår och annat. Och så hängde vi tavlor med mera på väggarna här hemma på Main Street. Vi har alltså inte rört på oss så mycket, men helgen har gått fort ändå. Igår kväll lagade vi god mat och åt tillsammans vid köksbordet, i en ljuslyktas sken. Lite senare intog vi resten av vinet tillsammans med några goda ostar, kex och ostfyllda paprikor. Ja, vi unnar oss att äta gott. Vi köper på extrapris, men ibland betalar vi fullpris. Det är enkelt när vi är två. Men jag minns hur det var en gång, tro aldrig, aldrig att jag har glömt hur jag kämpade för att få det bättre – och hur jag har kämpat för att komma dit jag är idag. Det har inte varit gratis och det har inte bara kostat pengar. Nu vill jag njuta en stund.


Den kommande helgen jobbar Anna 
så jag får försöka roa mig själv. Kanske tvättar jag och städar min smutsiga bil då. Eller tar en tur på stan. Eller gör både och. Det tar ju bara fem minuter att gå ner till centrum. Kanske borde jag också kika lite på min deklaration. Det är nåt jag bävar för… Helgen därpå är det påsk.

∼ ♦ ∼

Bild ur Mikaela Bleys bok Louise med orden "alltifrån Upsala Nya Tidning till BBC News" understrukna

Mikaela Bley beskriver bra två ytterligheter inom journalistiken. UNT på ena sidan, BBC News på den andra.

Jag hann läsa en del i helgen och blev glad när Anna läste ett par kapitel också. Hon har haft svårt att få ro till läsning och det har väl även jag. Men jag har aldrig släppt taget helt och just nu läser jag två böcker parallellt – se högerspalten! Deckaren jag läser börjar närma sig slutet. Jag har som vanligt påbörjat ett inlägg om boken. Så har jag gjort ett tag, alltså att jag kastar ner några rader då och då om boken jag läser under läsningens gång. Sen publicerar jag inte inlägget med omdömet förrän jag har läst ut boken. Redan nu kan jag avslöja att jag gillar Mikaela Bleys sätt att skriva. Hon har tidigare jobbat på TV4, precis som sin huvudperson Ellen Tamm – fast Mikaela Bley har varit inköpare medan Ellen Tamm är journalist. I morse skrattade jag rått men hjärtligt åt en mening där två ytterligheter i samband med en presskonferens beskrevs. Å ena sidan lokalblaskan (den som ingen kan läsa nu – om en inte vill betala för i många fall dålig journalistik) och å andra sidan BBC News. En annan sak Mikaela Bley är bra på är att ge återkoppling på pingar och länkar i sociala medier, främst Instagram. Så gör en smart författare. Att bli sedd som läsare av författaren är aldrig fel.

∼ ♦ ∼

Det var behaglig temperatur och bara halt fläckvis i morse när jag gick till jobbet. Under dagen steg temperaturen till mildgrader. Kan våren vara i antågande??? Förutom jobbväskan, numera omgjord till ryggsäck, hade jag en kasse med en matlåda samt rekvisita till min kommunikationsturné som jag inleder i morgon hos ett av avdelningens team. Under 90 minuter – det är alltså en och en halv timme… – ska jag showa och försöka engagera medarbetare så att de blir goda kommunikatörer. Fast inte så goda så att jag blir arbetslös förstås. Jag tror att det jag ska stoppa i burken samt blyertspennorna underlättar och kanske skapar framgång för mig. Vi får se. Lite pirrigt är det. Jag har ägnat en stor del av dagen åt att förbereda mig. Det blir inte helt lätt när showen går av stapeln klockan 15 – 16.30, det vill säga mot slutet av arbetsdagen. Men det ska gå vägen det också. Vill jag tro…

Burk och blyertspennor

Framgångsrekvisita?

 

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, Sociala medier, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Måndagen den 19 mars 2018: En helg går så fort…

 1. Anne CE skriver:

  Ni verkar ha ett fantastiskt stöd till kollegorna ”ute” i verksamheterna! Det kan en önska att fler arbetsplatser hade.
  Och jo – jag tror bestämt det är våren som är på gång 😉

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Nu är jag inte riktigt med på vad du menar när du skriver ”ni verkar ha ett fantastiskt stöd till kollegorna ute i verksamheterna”… Det jag skriver om i inlägget är att jag ska ”drilla” mina kollegor på avdelningen i kommunikationsfrågor – jag gör mitt jobb, bara. Nåt stöd till nån ute i verksamheterna är jag inte. Institutioner och avdelningar har oftast egna kommunikatörer – och så har vi en central kommunikationsavdelning också som jobbar övergripande.
   Härligt om det är våren som står för dörren! 😛

   Gillad av 1 person

   • Anne CE skriver:

    Okej – trodde det var kollegor ute i andra verksamheter. Ett sånt stöd skulle vara ovärdeligt hos oss. Kommunikation är banne mig inte det lättaste (det visade jag just prov på – ha ha).
    Vi håller tummarna för att det är våren och att det kommit ”på riktigt” nu 😉

    Gilla

   • Tofflan skriver:

    Nej, jag jobbar på universitetets IT-avdelning och ”servar” bara folket där. 😛 Kommunikation ÄR svårt – jag har jobbat med det i över 25 år, så jag vet. Och jag blir lika besviken varje gång på mig själv när människor missuppfattar det jag skriver.

    Det ser lovande ut när det gäller våren.

    Gilla

 2. Ja du, jag tror minsann du har rätt, här börjar också dom soliga dagarna med dagsmeja, se till att vägarna börjar bli bara… såå skönt 🙂 Jag älskar vintersport med älskar vår och sommar också 🙂

  Klart vi måste unna oss godsaker som vin och ost emellanåt, och det är självklart enklare när man har ett jobb att gå till/får lön, att unna sig det lilla extra. På tal om ostar, så måste jag testa ett tips, den där Gruyère ska visst vara god att dippa i dijonsenap, som jag älskar.. det, ska jag försöka lägga på minnet. Dijon har jag alltid hemma, men inte den osten 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Fast det hade tyvärr snöat i natt och även om det är soligt idag blåser nordlig vind. MEN… i morgon och de kommande dagarna ska det bli rejält med plusgrader och det ser jag fram emot. 😛 (Vi har skridskobana utanför entrén på jobbet, jag är rätt förb., livsfarligt för lårbenshalsarna!!!)

   Gruyère luktar lite apa, men är jättemumsig. Tack för tipset, ska prova med Dijonsenap! 😛 Vin slinker alltid ner, jag måste nog fylla på vinskåpet i helgen.

   Gilla

 3. veggiehäxan skriver:

  Klart man ska unna sig lite gott i tillvaron! Det gör jag också. Kan vara ett gott bröd, en fin tvål eller annat som kan sätta en liten guldkant på tillvaron. Det behöver inte ens vara dyra saker.

  Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.