Fredagen den 16 mars och lördagen den 17 mars 2018: Mat och prat och art


 Kära dagbok…

Innan jag gick från jobbet igår blev jag bara tvungen att fota den undermåliga städningen. Jag tycker att det är under all kritik att det är hårigt ta mig fan på mina radiatorskydd. Inte konstigt att jag känner mig ”förkyld” och får puffa Bricanyl för luftrören som jag har gjort mer och mer sen vi flyttade till Segerstedthuset. Det slutar väl med att jag hamnar hos företagshälsovården med mina krämpor. Ja, jag har pratat med såväl lokalvården som fastighetsägaren, den senare ifall det skulle vara ett ventilationsproblem. Båda hänvisar mig till… den andre. Och lokalvården… lyssna nu… har fått pris. För vad, kan en undra…

Så här ofräscht har jag det på kontoret:

Det var en sån lyx att komma hem till min sambo igår och se att vårt hem var städat. Sen tog vi en drink (GT, förstsås) och så kunde vi avnjuta sill och potatis med snaps med Lilla snapsviseboken till. Underbart!

∼ ♦ ∼

Idag stod det en del jobbigheter på programmet. Men vissa saker behöver en vara två när en ska göra – eller i vart fall förenklar det saker och ting. Min första lediga dag den här veckan inleddes emellertid på vanligt sätt, det vill säga med kaffe och läsning på sängen. Det var fint väder i Uppsala idag och utanför flanerade folk med eller utan husdjur. Vår egen Lejonkung ville gärna gå ut på balkongen. Han var så ivrig att han nästan öppnade dörren själv – kolla in tassen! (Bilderna blir större om du klickar på dem.)

 

Almondy med grädde

Vi var så värda detta!

Två kartonger baxade vi ut till bilen och åkte med till Myrorna i Boländerna. Det var allt från lampor och hyllor till små och stora tavlor. Bäst att inte titta så nog så att en ångrade sig… Nästa prövning blev ett besök på Stormarknaden. Där utfördes diverse ärenden, men det som tog längst tid var förstås storhandlingen. Och då tyckte vi inte att vi skulle handla så mycket. Bilen var full och det var väldigt skönt att komma hem och sätta på kaffe och duka fram almondykaka med sprejgrädde – vi var värda det!

Dagens höjdpunkt (?) var emellertid tavelhängningen. En liten kartong och tre stora tavelkartonger stod i Mellanrummet. På fredagskvällen hade jag plockat ur några smärre tavlor som jag ville sätta upp. Sen skulle vi kika på de större. Det är inte lätt när smaken är som baken, men trots kompromisser från båda håll tror jag att vi blev ganska nöjda båda två. Jag fick Uralbergen på väggen liksom Höstträd av Stapelberg och det var kanske de som jag mest ville sätta upp. Sen enades vi om två moderna verk av Kitty Lindsten och två oljor, varav den ena mer modern, av finska konstnärer. I sovrummet fick en olja bo över sängen. Sen väntar vi på att Annas nakna tjej ska bli inramad så att vi kan sätta upp de två vi har i sovrummet, på väggen mot vardagsrummet. Resterande tavlor baxade vi upp på vinden – det blev fem vändor…

∼ ♦ ∼

Jag har försökt laga Pasta Maestro till oss i afton. Trots att det är scampi i drack vi Barolo till. Efter maten tog jag en välbehövlig dusch medan Anna röjde i köket. Och om en stund ska vi glo på Rowan Atkinson som kommissarie Maigret en film från 2017 som går på TV4. Shetland spelar vi in till en annan kväll. I morgon kanske vi får… gäster…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Film, Jobb, Krämpor, Mat, Personligt, TV, Vin och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.