Söndag eftermiddag och kväll den 11 mars 2018: Böcker, söta katter och mera kaffe


 Kära dagbok…

Kaffe med kex på engelsk bricka

Söndagsfika med kex och kolakaka som Anna bakade igår.

Det är söndag kväll och pizzan ligger tung i magen. Jag har haft en bra andra ledig dag den här veckan och ägnat mig åt både nytta och nöje. Lite rädd har jag varit att E har haft det tråkigt här, men det är svårt att hitta på nåt när vädret mest är slafs och plask. Vi har fått massor av snö som nu smälter. Vi tog i alla fall en fika på eftermiddagen med kex och var sin kolakaka som Fästmön hade bakat igår. Sen bestämde jag enväldigt att vi skulle åka och kika på böcker och köpa super-lim så att jag kan laga ett uppläggningsfat som gick sönder i flytten.

Stormarknaden var det inte alltför mycket folk. Vi gick direkt till Akademibokhandeln och kikade. Jag hittade en bok på rea, Pastor Viveka och hundraårsjubileet, samt två böcker – Louise och Den fjärde pakten till fullpris. Det blev alltså tre deckare och böcker som jag var riktigt sugen på. E botaniserade i historiska hyllan. Eftersom han hittade en intressant bok tyckte jag att han skulle få den. Det blev Atlas över andra världskriget. Bokläsning och historia ska uppmuntras – även om det handlar om krig…

Böckerna Den fjärde pakten, Louise, Pastor Viveka och hundraårsjubileet och Atlas över andra världskrigen

Dagens litterära inköp.

∼ ♦ ∼

Lucifer på köksbänken

Extra söt Lucifer.

Vi åkte och hämtade Anna först och pizza sen. Det blev en tur in på ICA Heidan för att köpa blåbär till frukostyoghurten medan pizzorna blev bakade. Jag kom på att ICA Torgkassen hade lurat mig att betala för en extra yoghurt igår, nåt jag inte såg förrän jag kommit hem och satt och registrerade varor (jag är med i en studie). Det gjorde mig irriterad. Ska en behöva stå och kolla kvittot i affären varenda jävla gång???

Pizza blev det till söndagsmiddag och jag visste inte att Lucifer gillade det också. Han har en förmåga att göra sig extra söt när det är nåt ätbart han vill ha.

Mammakusinen B har hört av sig och kaffet har puttrat klart i perkolatorn. Det blir var sin mugg java innan veckan avslutas med Gränsland. I morgon är det jobb igen och dessutom ska jag klippa mig på kvällen. Det behövs! Alltså, både jobb och hårklippning.

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Jobb, Mat, Personligt, TV och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Söndag eftermiddag och kväll den 11 mars 2018: Böcker, söta katter och mera kaffe

 1. Jag gör mig ofta tid att glo igenom kvittot innan jag lämnar affären, det är tyvärr ganska ofta dom gör fel. Men, jag har löst det genom att jag oftast numera scannar själv 🙂

  Vi käkade pizza i lördags, efter en dag i skidbacken, ingen orkade tänka på matlagning på kvällen, det var den godaste jag ätit på länge för jag var såå hungrig 🙂

  Gilla

  • Tofflan skriver:

   Ja nu får jag nog börja göra det, för den grekiska yoghurten är ganska dyr, typ 20 spänn litern. Det blir snabbt hundralappar om Torgkassen ska fortsätta så här. 😦

   Ibland är det skönt att vara lat och köpa pizza. 😛 Fast det är ju inte så bra för oss… Sockret stiger i taket för att inte tala om bukfetman som snart spränger gränser. Men gott är det! 😛

   Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.