En liten värld


Ett inlägg om en bok.Åsa Hellbergs bok En liten världNär jag gick igenom mammas böcker
efter att hon gått bort hösten 2016 tog jag med mig en del litteratur hem. Mycket var sånt som funnits i mina föräldrars bibliotek sen jag var barn, men en del var modernare litteratur. Till det senare hör definitivt Åsa Hellbergs bok En liten värld. Åsa Hellbergs böcker blev jag tipsad om och vidarebefordrade tipset till mamma. Mamma blev mycket förtjust i böckerna och den här var nog den sista Åsa Hellberg-boken hon läste. Nu har även jag läst boken.

I den här boken är vänskap mellan kvinnor som så ofta i Åsa Hellbergs böcker ett centralt tema. Denna gång är det vännerna Carina och Isabella. Carina är gift och bor i England. När hennes man lämnar henne för en yngre kvinna drar hon in Isabella, före detta filmstjärna, i sina planer att driva ett Bed & Breakfast. Elsa, en änka i 70-årsåldern, har för vana att följa efter nån som ska ut och resa. Självklart korsas Elsas vägar med Carinas och Isabellas. Detta möte för med sig stora förändringar för dem alla tre. Och världen ska ibland visa sig vara mindre än en tror…

Den som vill läsa nåt lättsamt kryddat med heterosexuell erotik gör rätt i att läsa den här boken. Det är ingen djup historia, men den har sina poänger. Jag skulle kanske klassa den lite som en fars med vissa förvecklingar. Välskrivet, som alltid när det gäller Åsa Hellberg, och underhållande. Kanske inte en bok jag själv skulle ha valt, men för den som gillar kvinnor som vet vad de vill, framför allt sexuellt, och en och annan he-man (DET var länge sen jag såg det uttrycket!) passar boken finfint.

Toffelomdömet blir högt. Åsa Hellberg lyckas nämligen knyta ihop alla trådarna i slutet så att det blir trovärdigt.

Rosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla miniRosa toffla mini

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Familj, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.