Tisdagen den 27 februari 2018: Vinter i Sverige


 Kära dagbok…

14 grader kallt i Uppsala

Vinter och skitkallt.

Det är vinter i Sverige. Skitkall vinter. Men det är bara att gilla läget och klä sig efter väderleken, köra bil därefter också. I morse gick jag till jobbet i alla fall. Dunjackan är varm och två storlekar för stor. Runt ansiktet hade jag lindat en av mammas sjalar och på händerna hade jag de varma vantarna jag gav henne. Så jag frös inte så mycket, var mest irriterad på att det var halt, särskilt på kullerstenarna vid S:t Eriks torg. Det var två steg fram och ett steg bak. Men fram kom jag med hela lårbenshalsar och inte särskilt frusen eftersom jag hade rört på mig. Det är verkligen underbart att kunna promenera till jobbet! Kylan kan jag däremot klara mig utan. Dessvärre håller den i sig och med den nordliga vinden blåser snön omkring. Fast det ska väl bli vår framöver. Så småningom… Dock inte inom överskådlig framtid, vad jag förstår. Det gäller alltså att fortsätta klä sig varmt.

∼ ♦ ∼

Det känns skönt att det mest börjar falla på plats kring hembytet. Min gamla lägenhet är både tömd och städad, vissa nycklar är inlämnade och på fredag ska jag träffa min köpare och lämna lägenhetsnycklarna och få lite pengar. I samma veva löser jag tre lån, varav två har varit tillfälliga. Slanten som blir över efter att skatten är insatt på skattekontot är inte så stor, men den räcker till att lösa ytterligare lån. Jag tycker att det är skönt att ha koll på ekonomin och nu känns det snart som om jag har det, mycket tack vare mäklarens uträkningar som jag inte hade klarat mig utan. Sen återstår deklarationen, nåt jag bävar för, och vinden, som vi ska röja i helgen. Vinden klarar jag inte ensam eftersom det är tunga möbler som står ytterst. Men sen… sen ska jag lägga mig som lilla Citrus och sova och slöa. En stund. Tills det är dags för nästa projekt. Fast i min sambos ena Bruno Mathsson-fåtölj får jag förstås inte plats att ligga, det får bli sedvanlig bästefåtölj.

Citrus sussar i Bruno Mathssonstol

När allt är över ska jag sova och slöa som lilla Citrus – en stund.

∼ ♦ ∼

På jobbet har jag fortsatt med språkgranskningen av ett antal texter, men jag har också hunnit med ett par möten och att skriva lite annat. På förmiddagen knackade Zeta på med sin gullige man, så jag fick sluta den frusne mannen i min varma famn och ge honom en kram. Såna är vi på jobbet.

∼ ♦ ∼

Bokhyllor

Bokrummet är rätt fullt…

Det stod inte på förrän arbetsdagen var slut. På hemvägen handlade jag lite smått. Sen försökte jag värma mig med soppa och smörgås – kylan håller i sig. Katterna och jag är ensamma till klockan 21, men då ska jag hämta Anna från jobbet. Vi ska ta en tur till Fänriken för att kolla flyttstädningen där så att Anna kan lämna in sina nycklar under morgondagen – med skjutshjälp av sin snälla mamma.

Idag startade  årets bokrea. Jag har varken haft tid eller lust att kolla katalogerna i år, men kanske tittar jag in nån gång i nån bokhandel på vägen hem från jobbet senare i veckan. Vi har liksom en hel del böcker hemma…

∼ ♦ ∼

Avslutningsvis en bild från morgonen. I morse var jag inte jagad av nån sopbil utan kunde ta ett hyfsat foto på Dômen sedd från S:t Eriks torg.

Domkyrkan sedd från St Eriks torg

Domkyrkan sedd från S:t Eriks torg. Den är så ståtlig!

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Familj, Jobb, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.