Alla Hjärtans Dag 2018 – dagen jag blev sambo


 Kära dagbok…

Nyblivna sambor

Sambor på Alla Hjärtans Dag.

Alla Hjärtans Dag 2018 blev jag sambo igen. Det var typ minst 15 år sen, men jag har inte haft så mycket tid att bli nervös inför det hela. Sen vi bestämde att köpa vårt nya hem har vi haft en del tuffa saker att gå igenom – och allt är ännu inte passerat eller löst. Men inför samboskapet känner jag nu, så här några dar efteråt, enbart lugn.

Medan Fästmön var kvar i sitt gamla hem dirigerade jag hennes flyttgubbar in i lägenhetens olika rum och upp på vinden. Vårt enorma vindsförråd är nu alldeles knökfullt trots att jag var uppe där och röjde plats innan Annas flyttlass kom, så det måste vi omhänderta tillsammans under en eller två dar framöver. Eftersom vi båda anlitade flyttfirmor och därmed också deras lådor har vi nu 30 dagar på oss att tömma dessa lånade lådor innan de hämtas. Annas flyttfirma hämtar gratis, jag får betala 500 spänn. Jag är mycket nöjd med mina flyttkillar, men jag blev ganska sur igår kväll när jag upptäckte att jag hade fått en faktura på packning och flytt – OCH flyttstäd, som ännu inte är genomförd. Fakturan ska vara betald senast den 24 februari, men flyttstäden utförs nån gång mellan den 23 och den 26 februari. Lita på att jag tänker klaga hos Allt i transport om jag inte är nöjd!

När Annas grejor hade kommit var Annas snälla mamma just så snäll som hon är att hon körde hit lite fler grejor och slutligen även Anna själv och Familjen Katt. Jag kunde därför jobba på med bokrummet och uppackningen av mina 62 bokkartonger samt Annas fem. Det handlar inte om att Anna läser lite, hon är dels duktigare på att rensa än jag är, dels köper hon inte lika mycket böcker som jag.

Vi körde hårt med uppackning hela eftermiddagen och en bit in på kvällen med bara en kort paus för en öl och lite chips som jag hade i mina gömmor. Familjen Katt fann sig ganska snart och kom till hyfsad ro, så att vi kunde gå till Torgkassen och köpa räkbakelse och laxpaté. Det blev vår Alla Hjärtans Dags-middag tillsammans med Annas 50-årschampagne.

Här är några bilder från dagen när jag blev sambo:


To be continued…

∼ ♦ ∼

 


Livet är kort.

Om Tofflan

En fortfarande rätt tjock tant (?) som ändå är evigt ung och som vid första anblicken kan verka bitsk, elak och hård. I själva verket är jag from som ett lamm - mot dem som förtjänar det. Kärleken och hjärtat tillhör Anna! Alltid. Böcker, viner, blommor, träd, himlar och regn är några av livets goda ting, enligt mig. Vill du kontakta mig? Mejla mig genom att skriva till mejlaulrika(snabel-a)gmail.com Som på gamla bloggen tofflan.wordpress.com gäller att du gärna får citera mig, men ange då källa. Och vill du låna/köpa en bild, mejla mig först. Knyck inte! Om du ser annonser här mellan inläggen är det inget som jag har hittat på eller godkänt utan WordPress.com som lägger ut utan mitt medgivande. Sorry!
Detta inlägg publicerades i Böcker, Dagbok, Epikuréiskt, Familj, Mat, Personligt och märktes , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Alla Hjärtans Dag 2018 – dagen jag blev sambo

  1. Marie: Mitt skrivliv skriver:

    Stort grattis! ❤️

    Gilla

Kommentera gärna inlägget, men håll dig till ämnet! Kommentarer från anonyma och falska avsändare och från lånade identiteter publiceras inte!

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.